Tajné tipy, kam letos na dovolenou bez lidí

Ne každý miluje živá střediska, kde je obrovské množství turistů. Takových je především v Evropě, hlavně potom v Itálii více než dost. Příkladem je třeba Rimini nebo Bibione, které můžeme najít prostřednictvím vyhledávače Najitdovolenou.cz. Co když ale máte přání opačná, a to v souvislosti s klidnějším místem, kde vás nebude nikdo rušit? I taková existují. A my vám řekneme, kam konkrétně se podívat. A to zůstaneme stále v oblasti Itálie, konkrétně potom ostrovních destinací.

quper / Pixabay

Zkuste zajímavý ostrov Ischia

Prvním tipem je rozhodně tento ostrov, který patří mezi osmý největší v celém Neapolském zálivu. Žije na něm pouhých 60 000 lidí, což už dobře vypovídá o tom, že se jedná o destinaci klidnějšího charakteru. Pokud něco potěší, to je i méně častý výskyt dnes tolik obávaných ruských turistů. Na ostrov to mají poměrně daleko, a tak raději volí zcela jiné lokality. Samozřejmostí je to, aby byla navštívena Ischia letecky, jelikož za pár hodin již budete dosedat na místní letiště.

Zajímavostí daného ostrova je jistě řada poměrně dlouhých pláží, které bývají minimálně obsazeny. Díky celkové hornaté charakteristice ostrova však není problém najít ani četné zátoky, kde můžete být úplně sami. Pro milovník klidu je to volba, která nezklame v žádném případě.

I druhým tipem je destinace ostrovní

Při výčtu lokalit, které nabízejí možnost zajímavé rekreace téměř bez lidí, patří ostrov Sardinii, který je sice druhým největším ve Středozemním moři, ale rozhodně neplatí, že by byl jakkoliv divoký a živý. Právě naopak. Je to dáno hlavně tím, že ostrov vyhledávají hlavně milovníci horolezectví a zajímavé přírody. Pokud je vaším cílem Sardinie letecky, kdy plánujete odpočinek na plážích, budete zde téměř nerušeni. Nezapomínejte však na volbu spíše menších středisek, které nadchnou svým klidnějším rázem. Ten podpoříte i ubytováním v soukromých apartmánech, které na rozdíl od větších hotelů také dodají tolik potřebného klidu.