Cestování po českých městech: Zajímavé lokality na západě Čech

Jakmile bude možné bez problémů cestovat a pominou restrikce, mnozí z vás se jistě rádi vypraví na výlety a užijí si několik dní mimo své domovy. Lákavých míst je v naší zemi opravdu mnoho, takže za zážitky nemusíte nutně jezdit někam do ciziny. Velmi atraktivní jsou západní Čechy.

Domažlice

Město Domažlice je hlavním centrem Chodska. Jde o ideální místo, kde můžete načerpat energii z přírodních krás, zároveň si tuto oblast zamilují i příznivci historie, architektury a kultury. Ve městě zaujme především centrální náměstí, jemuž dominuje lehce nakloněná věž, jako milovnicí historie pak budete obdivovat řadu starých gotických a renesančních budov, díky nimž patří Domažlice k vůbec nejkrásnějším městům v Čechách. Z hlediska ubytování Domažlice nabízejí poměrně solidní zázemí pro turisty, hotely a menší penziony najdete zejména v okrajových částech města, odkud je to však do samého centra jen pár minut pěšky.

Klatovy

Při putování západem Čech rozhodně neopomeňte navštívit Klatovy. Historické město se chlubí hlavně dominantou v podobě Černé věže, na niž lze v pěkných dnech vystoupat a pokochat se pohledem na širé okolí. Nedaleko se pak nacházejí věhlasné katakomby, krypty pod jezuitským kostelem, kam se dostanete v rámci pravidelných prohlídek. Ubytování Klatovy nabízejí poměrně dost, dá se zde najít příjemné zázemí, odkud vyrazíte na výlety po Šumavě.

Železná Ruda

Při toulkách Šumavou si zajeďte do Železné Rudy. Městečko, které leží v těsné blízkosti hranic s Německem, je skvělým výchozím bodem, odkud si vyšlápnete třeba na šumavská jezera – Černé, Čertovo, případně krásné jezero Laka, které je mnoha turisty neprávem opomíjeno. S hotely Železná Ruda nemá problém, neboť se jedná o tradiční zimní středisko, takže ubytovacích kapacit je zde celoročně skutečně hodně a máte z čeho vybírat.

Chcete-li si pro svoji příští dovolenou v Čechách zajistit cenově výhodný pobyt, hledejte hotely a ubytování na Hotely.cz.