Penziony ve východních Čechách jsou skvělým výchozím bodem pro poznání Litomyšle, Pardubic a Chrudimi

Východní Čechy jsou synonymem zelených luk, úrodných polí, nádherných lesů, vodních kanálů a voňavých medových perníků. Není divu, Polabí je dechberoucí krajina, která vám přiroste okamžitě k srdci.

Kdo by neznal věhlasné dostihy, jedinečný hřebčín a Perníkovou chaloupku s muzeem perníku v Pardubicích nebo renesanční zámek v Litomyšli, který je zapsaný na Seznam světového dědictví UNESCO? Penziony ve východních Čechách vás upoutají příjemnou dostupností k cenným kulturním a přírodním klenotům i komfortním zařízením.

Co neminout v Litomyšli?

Snad každé malé dítko ví, že je Litomyšl rodištěm hudebního skladatele Bedřicha Smetany. Turisté se však do města vydávají nejen kvůli jeho slavnému jménu. Na první pohled vás nadchne překrásný zámek s fasádou a štíty se sgrafitovými psaníčky. Není divu, že je tato originální stavba obdivovaná po celé Evropě. Při prohlídce nezapomeňte na barokní divadlo, magické podzemní chodby a věže se strašidly. Díky pestrému programu máte záruku, že se bude návštěva zámku líbit nejen vám, ale také vašim dětem. Perličkou na závěr je rozlehlá zahrada se zámeckým pivovarem. Penzion Litomyšl se vám bude po náročném programu hodit, protože se bez pochyby vydáte do historického centra a kolem Smetanova náměstí.

Pardubice nejsou spjaty jen s perníkem

V okolí Pardubic se každoročně koná Velká pardubická steeplechase, a to s tradicí od roku 1874. Světově uznávaný závod je druhým nejsložitějším na celé planetě. Pakliže neholdujete rychlosti koní, nýbrž jejich kráse, vydejte se do hřebčína do Kladrub nad Labem. Věřte, či nevěřte. Už v roce 1579 ho založil císař Rudolf II. Penziony Pardubice se stanou místem odpočinku po výletu do Hlinska, kde se nachází unikátní památková rezervace Betlém. Nejmenší výletníky zaujme Muzeum loutkářství v Chrudimi, lanový park na Podhůře a skalní tajemná místa Toulovcových Maštalí.

Pokud chcete být poblíž historických skvostů a perel přírody, rezervujte si penziony na Penzion.cz. Během chvíle se před vámi objeví útulné ubytování podle zadaných parametrů.