Na dovolenou do Japonska




Pokud už vás nebaví klasické destinace, které navštěvuje každý, jako je Itálie, Chorvatsko či Šumava, ale máte strach chodit někde do pralesů, pak je Japonsko tou správnou zemí. Nabízí vám mnoho možností a velmi přívětivé přivítání.

DeltaWorks / Pixabay

Hurá do Japonska

Mnoho lidí se obává zemí, jako je Japonsko, zejména kvůli řeči a znakům, kterým málokdo rozumí. Ovšem když člověk chce a má trochu talentu, tak se neztratí nikde a Japonskou nebude výjimkou. Navíc dovolenou v Japonsku vám velice usnadní obyvatelé, protože jsou velice přívětiví, usmívají se na vás a dokonce se před vámi jemně ukloní, a když budete potřebovat, ochotně vám se vším pomohou či poradí, ovšem někdy je zážitkem domluvit se s nimi.

Města i lákavá příroda

Samozřejmě, že je zde spousta zajímavých měst. Ačkoliv si mnozí myslí, že je na dovolené v Japonsku čekají pouze velká města plná ruchu a mrakodrapů, není tomu tak. Je jasné, že je zde plno těchto průmyslových měst, ovšem je zde také mnoho chrámů a zahrad, které nemusíte jen obdivovat, ale můžete si zde odpočinout. A na svých výletech určitě natrefíte i na krásné přírodní úkazy. Pokud míříte do této země, tak byste neměli vynechat tři klenoty.

Japonská Eiffelovka

Každý ví, že žlutá rasa dokáže vytvořit jakoukoliv napodobeninu. A jedna se skrývá hned v Tokiu, jedná se o rozhlednu, která svých vzhledem hodně připomíná velmi známou Eiffelovku z Francie. Ovšem podobné jsou si jen tvarově, co se týče barev, tak věž v Japonsku je poměrně veselejší. Stejně tak, jako každá rozhledna i tato věž vám poskytuje krásné výhledy do okolí. Ale pokud si chcete odnést opravdový zážitek, tak byste prohlídku měli odložit, až na večer. To zde na vás čekají zajímavé světelné efekty, ale také vystoupení živých kapel a dokonce i diskotéky, protože tady to žije.

Palác pro císaře

Dalším krásným klenotem je Císařský palác. Atraktivní není jen samotná budova, ale především zahrada, která je velice rozlehlá a neuvěřitelně krásná. Je dokonale propracovaná, o čemž svědčí i to, že je rozdělená na různé části, které mají velmi poutavé a romantické názvy. Kdo by se nechtěl procházet například na Ostrově divoké trávy, v Bambusovém lesíku či v Růžové zahradě. Je zde i spousta ovocných stromů a díky tomu se zde každý rok koná festival, který připomíná naše dožínky, což stojí za zhlédnutí.

Kopec, na který nezapomenete

Rozhodně byste neměli opouštět Japonsko, pokud jste nenavštívili sopku Fudži. Jednak je to múza pro mnohé básníky, spisovatele i skladatele, ale zároveň je to úžasný přírodní úkaz. A není divu, že ji mnozí vnímají jako inspiraci, mohla by to být i inspirace na vaší dovolené v Japonsku. Má totiž několik tváří, záleží, na kterou natrefíte vy, ale může se stát, že bude strohá, nebezpečná, ale stejně tak je k lidem přívětivá a romantická.

Japonsko je země techniky, ovšem čekají zde na vás i velmi krásná místa.