Murphyho zákony o dovolené

Každý to známe, když se nám to nejméně hodí, vždy se něco pokazí. Blíží se termíny letních dovolených, které si často celý rok pečlivě plánujeme, rezervujeme, připravujeme, a na které často padnou celé rodinné úspory, jen abychom si těch pár dní v roce pořádně užili.1

Není vhodnější období pro zkoušku lidské trpělivosti a síly. Nejen, že již samotné přípravy, zařizování a balení stojí každého cestovatele hodně energie a nervů, ale ještě se dost často pokazí a zkomplikuje pár „drobností“, které nám pak zážitek z vysněné dovolené mohou celkem slušně pokazit.

Připravte se na vše

Pravidelný výskyt Murphyho zákonů během letních dovolených má jistě svou hitparádu opakujících se nepříjemností, které zažil skoro každý a pokud ne, tak zná někoho, kdo ano. Mezi hlavní favority patří zrušení zájezdu na poslední chvíli, protože cestovní kancelář, kterou jsme si dlouho dopředu vybírali a prověřovali, nečekaně zkrachovala. Dalším hitem je nemoc někoho z rodiny, která ohrozí celou výpravu nebo ji minimálně omezí. Pokud se nemoc projeví již před dovolenou, jsme vlastně šťastlivci, protože není nic lepšího než hledat v cizí zemi doktora, případně pohotovost a řešit opuchlé dítko s alergií na místní potraviny. Obzvláště pokud nemáme cestovní pojištění, může se takováto situace stát doslova noční můrou. O ztracených kufrech, zničených věcech při převozu zavazadel, nehodách a úrazech se už ani raději rozepisovat nebudeme, protože léto je za dveřmi a na dovolené se přeci všichni těšíme.

Murphymu vstup zakázán

Je jasné, že není v lidských silách vyhnout se všem nástrahám, které na nás období letních dovolených chystá. Na některé situace se ale můžeme připravit a zmírnit tak jejich následky, které někdy mohou být velmi nepříjemné. Každý by měl tedy myslet na to, že v zahraničí nejsme pojištěni, a pokud se chceme vyhnout placení tučných složenek za zdravotní péči, za nové věci ze ztraceného kufru, za okno, které děti rozbily při hře, budeme si muset zajistit cestovní pojištění do zahraničí. Nejlepší na tom je, že nejen, že si tu naši cestu pěkně pojistíme, ale také to všechno můžeme zařídit rychle už z pohodlí domova díky cestovnímu pojištění online.2.jpg

Takže nažhavte své notebooky a nenechte nic náhodě, ať jsou Vaše vzpomínky zkažené leda tak špatným počasím, na které se bohužel žádné pojištění zatím nevztahuje.