Prozkoumáváme Slovinsko. Kam se podívat a co vidět?




S kvalitní vestavbou do auta se můžete vydat prakticky kamkoliv. Nemusíte se pouštět pouze do cestování po Česku, když se vám nabízí prakticky celý svět. V posledních letech se stává velmi atraktivní Slovinsko, které není tak vzdálené a nabízí celou spoustu krás. Navíc se zde nesetkáte ještě s takovým množstvím turistů jako v Itálii nebo jinde na světě, což je pouze příjemný bonus. Otázkou ale je, co zde konkrétně vidět a co zde navštívit?

Hrad Predjama

Pokud patříte k fanouškům hradů a zámků, pak vaše pozornost bude pravděpodobně směřovat na hrad Predjama. Své návštěvníky každým rokem ohromuje tím, že se nachází těsně pod skalním převisem.

Z dostupných informací vyplývá, že byl postaven už ve dvanáctém století, ovšem o čtyři století později byl přestavěn, a to velmi rozsáhle. Stala se z něj renesanční stavba, kdy jeho druhá část je vytesána do skály.

Když se sem vydáte na prohlídku, můžete navštívit i zdejší jeskyně, do nichž se dostanete, když se vydáte asi sedm set metrů od hradu.

Piran

Co by to bylo za navštívení nějaké země, pokud byste neviděli to nejkrásnější město? Přesně takto se mluví o městu Piran, které leží na kousku pobřeží. Je známé nejen pro svou malebnost, ale také pro svou laskavost. Zdejší starobylý přístav s krásnou promenádou stojí rozhodně za fotku, stejně tak vás uchvátí i kamenné uličky, kterými se to všude jenom hemží.

Za zmínku stojí ještě Tartiniho náměstí, kde najdete nejen krásný klášter, ale také městské hradby nebo mys Madona se sochou mořské panny.

Bohinjské jezero

Mezi nejatraktivnější místa Slovinska patří i takzvané Bohinjské jezero. To si získá opravdu každého, miluje přírodu a je fascinován prakticky každou její proměnou. Kolem jezera se navíc rozprostírají i dva vrcholy, které můžete při návštěvě jezera zdolat. Jsou to vrcholy Vogar a Pršivec.