Dovolená v luxusu? To jsou Spojené Arabské Emiráty!




Máte chuť jednou v životě vyrazit někam jinam, než jen po Evropě a láká vás to za něčím mnohem exotičtějším a luxusnějším? Abú Dhabí ve Spojených Arabských Emirátech je potom jasná volba! Od luxusních hotelů přes nádherné pláže k obrovským trhům, které lákají turisty, zde naleznete vše, po čem vaše srdce touží. Milovníci architektury zde mohou obdivovat opravdové skvosty stavebního průmyslu, do kterých bylo vloženo i několik miliard, což je pro obyčejné smrtelníky téměř nepředstavitelná suma. Pokud však raději sledujete zelenající se krajinu, ani vy tu nebudete mít nouzi o vyžití. Nachází se zde nádherně upravené parky, kde je radost se procházet či si udělat malý rodinný piknik.

Pokud by vás zajímalo, kde se bere bohatství této země, napovím vám. Místo má obrovské zásoby zemního plynu a ropy, což je dnes téměř jako zlato na dlani. Dalším velkým přínosem jsou samozřejmě i turisté jako my, které si tu náležitě hýčkají a jsou tu vítáni.

Nesmíme zapomínat na náboženství místních, což je známý islám. Potkáte tu tedy zahalené ženy a muže, což může být pro nás Evropany velice nezvyklé i přes to, že o této kultuře víme mnoho a proniká i do našich zemí. Když se však dostanete přímo do centra dění, jde už zcela o jiné pocity.

Pokud milujete ryby a vše s nimi spojené, tak vás jistě naláká možnost koupit si na trhu každý den čerstvé úlovky přímo od místních rybářů svážené z moří každé ráno.

Architektura

Opravdovou dominantou města je například palác Al-Husn, který je zachován již z roku 1973 a upoutá především svou velikostí a čistě bílou barvou. Ne nadarmo se mu říká také „bílá pevnost“. Když už jsme u bílé barvy, neměli bychom zapomenout na Velkou mešitu Šejka Zeyeda, která musí položit na lopatky prostě každého. Ne nadarmo je označována za jednu z nejkrásnějších budov světa.

Pro muže

Pro pány je tu možnost podívat se na celosvětově známý okruh formule jedna fungující již od roku 2009, který vyrazí dech už jen při pohledu na perfektní provedení celého objektu. Dokonce se vám tu naskýtá i možnost projet se na vlastní kůži. A co si budeme povídat, vidět formuli, ohmatat si ji a nakonec do ní nasednout a jet, to je zážitek na celý život.

Pro vaše ratolesti

S dětmi můžete vyrazit například do ráje tobogánů a skluzavek „vodní svět Yas Waterworld“. Toto místo je atrakcí nejen pro vaše ratolesti, ale i vy si zde můžete zařádit, protože takovou možnost budete mít ostatně jen málokdy zopakovat.

Pro ženy

Dámy jistě nadchne množství butiků a trhů s čímkoli na co si vzpomenete. Od šperků přes oblečení až po drobné suvenýry zde najdete naprosto vše. Platíte zde dirhamy, a pokud máte talent, lze na tržištích uhádat i slevu.

Abú Dhabí lemují dlouhé promenády, které jsou jako dělané na romantické procházky s partnerem. Můžete si vybrat z několika, avšak nejznámější a také nejoblíbenější je promenáda Corniche Road dlouhá osm kilometrů.

Jestliže jsem vás alespoň trochu namlsala a rozhodujete se o místě na strávení dovolené na takovémto místě, rozhodně neváhejte a vyrazte za dobrodružstvím sami nebo s rodinou. Pro každého zde naleznete vyžití a domů si odvezete nejenom suvenýry z cest, ale také nezapomenutelný zážitek.