Kde vybrat zájezd na poslední chvíli?

Čekali jste na vhodnou příležitost, kdy si můžete vybrat dovolenou? Překazily vám vaše plány na léto nečekané pracovní nebo rodinné záležitosti? Pokud zoufale hledáte přijatelné last minute zájezdy, abyste si stačili letos užít moře a odpočinout si od každodenních starostí, vybírejte co nejvíc obezřetně.

JuergenPM / Pixabay

Léto ještě nekončí

Ještě začátkem září můžete stihnout nasbírat nové zážitky a nachytat bronz z paprsků exotického slunce. Můžete se vydat do klasických destinací v Chorvatsku, Bulharsku nebo v Itálii. Nebo se vydat okusit kulturu na jiném vámi dosud neprobádaném kontinentu, stačí si jen vyřídit vízum u příslušné ambasády, vybrat si cestovní kancelář a vaše dobrodružství může začít. Zajímavou zkušeností může být výlet do Vietnamu. Poznáte tamní přírodu, zátoky a množství buddhistických staveb. A co takhle Spojené arabské emiráty a luxusní dovolená v Dubaji? Last minute neznamená méně příjemný zážitek a horší kvalitu, může předčít i dovolenou, kterou jste loni plánovali dlouhé měsíce. Abyste si zájezd užili a nejen přežili, řiďte se následujícími tipy.

Jak vybrat a nelitovat?

Některé nabídky last minute zájezdů nemusí být tak „výhodné“, jak slibují. Raději si připlaťte za kvalitu a zjistěte si předem o nabízené lokalitě co nejvíce informací, abyste si místo odpočinku nedělali starosti s mizerným ubytováním, nepohodlným cestováním k moři a s vidinou, že kvůli špatné organizaci zůstanete v cizí zemi trčet na letišti. Na stránkách některých cestovek a diskuzních fórech najdete i zajímavé tipy a fígle pro cestovatele, jak si najít zájezd přímo na míru a užít si ho ve zdraví. Recenze hotelů, hodnocení lokalit a jednotlivých zájezdů najdete také na stránkách cestovních agentur a serverů, které zprostředkovávají nabídky různých cestovek, například Cestolino. Dejte si pozor i na skutečnost, že některé cestovní agentury nezahrnují letenky do ceny zájezdů, čtěte smlouvy důkladně a zjistěte si předem, zda je agentura pojištěná. Základní pravidla znáte, teď už stačí jen dobře vybrat.