Maďarsko, země klobás, vína a lázní

 

Sílící sluneční paprsky a zvyšující se teplota vzduchu nás připravují na letní období, které je neodmyslitelně spjato s dovolenými. Ať už vyrážíme na chalupu v Krkonoších, případně do zámořských letovisek, vždy se na chvíle odpočinku těšíme. Přece si je, po celoroční práci, zasloužíme. Existují i další varianty strávení bezvadné dovolené. A nemusíme vyrážet tisíce kilometrů daleko. Maďarské termální lázně každoročně lákají stále více a více lidí. Vyzkoušejte i vy jejich ozdravující účinky, užijte si na maximum relaxaci a zábavu.

Dovolená skoro za humny

Maďarsko se řadí svou polohou k státům střední Evropy a představuje tak zemi, kterou lze bez větších potíží navštívit v průběhu celého roku. Senioři i mladé rodiny s dětmi ocení dovolenou, kvůli které nebudou muset absolvovat náročné a unavující cestování. Dokonce mnohdy předčí zámořská letoviska, kde po celou dobu pobytu nevidíte vlastně nic než hotelový komplex s kouskem moře. Maďarsko totiž nabízí turistům velkolepou historii, jež se promítá snad v každém městě v podobě úžasných památek, gastronomické zážitky pro ostré jazýčky a především bezkonkurenční termální lázně. Pro to a mnoho dalšího se země vzniku Rubikovy kostky stala oblíbenou destinací dovolené všech věkových kategorií.

Koupání v horkém jezeře

Věděli jste, že se v Maďarsku, konkrétně ve městě Hévíz, nachází největší termální jezero v Evropě? Je hojně užíváno k lázeňským účelům, takže i vy můžete směle vyzkoušet jeho účinky. A víte co ještě? Teplota vody ani v zimě neklesá pod 27° Celsia, koupat se je tedy možné celoročně. Nechte se rozmazlovat léčivou silou jezera. V kombinaci s ubytováním v příjemném prostředí hotelu, s milým a úslužným personálem, vám nebude nic chybět.

Kvalitní služby za rozumnou cenu

Dovolená v Maďarsku, ať už ve městě Hévíz či kdekoliv jinde představuje pro turisty kvalitní služby v podobě luxusních hotelů a příjemných penzionů. Nechte si připravit místní, tolik specifické, pokrmy, které nadchly nejednoho strávníka. Ochutnejte známé maďarské víno a relaxujte při masáži nebo koupeli v bublinkách. Objevte kouzlo termálních lázní.