Maďarské lázně lákají svojí blízkostí

 

Za okny je plno sněhu a teploty kolem bodu mrazu. Nejradši byste se viděli na letní dovolené plné odpočinku někde u bazénu. Nemusíte propadat panice, že to zažijete jen v exotických zemích přes půl zeměkoule a budete nuceni vynaložit všechny svoje peníze. Jestliže chcete prohřát svoje tělo, můžete vyrazit do oblíbených termálních lázní v Maďarsku.

Dovolená za rohem

Když si potřebujete v zimě odpočinout a nechcete jezdit někam daleko, jsou pro vás jako stvořené lázně. A právě Maďarsko je místo, kde prameny objevovali už staří Římané. Ostatně tvrdí se, že kam zapíchnete do země hůl, tam vytryskne léčivý pramen. Dovolená s ubytováním v luxusních hotelech v klidném prostředí je jako stvořená nejen pro páry, starší lidi, ale i pro rodiny s dětmi.

Maďarských lázní, které nabízí i wellness, existuje spousta. Nejúčinnější z nich v Mosonu jsou asi třicet kilometrů na jih od Bratislavy. Nejmladší lázně Bükfürdő pokrývají plochu 14 hektarů a přijdou si tu na své i milovníci pohybu. Vynechat byste neměli ani město Sárvár s architektonickými památkami či nádherný Margaretin ostrov v Budapešti.

Nejstarší termální koupele

Nejznámější je městečko Hévíz, kde se nachází největší přírodní termální jezero v Evropě. Toto nejznámější termální středisko v jihovýchodní části Maďarska poskytuje služby na vysoké úrovni. Je usazené do kraje vína a jen několik kilometrů odtud leží známé jezero Balaton. Voda z jezera pomáhá na pohybové ústrojí a na chronická gynekologická onemocnění. Voda má v létě kolem 34 stupňů a v zimě 28 stupňů Celsia.

Pokud se chcete vydat do této lokality, můžete využít služeb cestovní kanceláře Kareta Tour, která nabízí dovolenou u moře, pobyty v lázních i na horách, poznávací zájezdy do atraktivních a zajímavých destinací. Bydlet můžete například v NaturMed Hotel Carbona, který má klimatizované pokoje. Jejich termální lázně připomínají dobu starého Říma s nesčetnými možnostmi pro terapie a wellness.