Směr na Kubu




Kuba je jedna z exotických destinací, která láká mnoho turistů. Pravdou je, že jde o zajímavou zemi s plno krásnými památkami a místy, na která jistě nezapomenete. Avšak na zájezd na Kubu si člověk s normálním platem musí dlouho šetřit, ale když už si našetříte, stojí to za to.

Hlavní město Havana

Pokud navštívíte Kubu, měli byste se podívat do hlavního města, kterým je Havana. Někteří také vědí, že Havaně se jinak říká také Paříž Karibiku. A i to, že je umístěno na seznamu UNESCO značí, že by byl hřích, kdybyste se zde při návštěvě Kuby nepodívali. Při prohlídce si můžete prohlédnout mnoho skvostných chrámů a historických budov. Anebo navštivte nejstarší divadlo Nového světa.

Něco z kultury

Komu zvoní hrana, Sbohem armádo, Stařec a moře – říká vám to něco? Ano, jsou to díla známého spisovatele Ernesta Heminqwaye. Dokonce za svou tvorbu, zejména za dílo Stařec a moře byl odměněn Nobelovou cenou. A právě tato kniha je psána v oblasti Kuby a právě zde také najdete bar s názvem Floridita, kde právě onen známý autor často sedával a nabíral zde inspiraci a také se posilňoval známým nápojem.

Další zastávka v Santiago de Cuba

Druhé největší město Kuby Santiago de Cuba je také velmi zajímavým městem, které stojí za prohlídku. V centru města natrefíte na katedrálu, také zde můžete obdivovat pevnost, která je opravdu velkolepá, což vám mohou potvrdit lidé, kteří tuto památku zařadili na seznam UNESCO. A velmi netradiční je i rekonstrukce osady Taínů v Parku Baconao. Tato osada může připomínat naše skanzeny, avšak je to na úplně jiné úrovni a také z jiné doby, takže zde zažijete opravdu netradiční zážitek. A v tomto městě se nachází i nejstarší dům na Kubě, který pochází až z roku 1519, což je obdivuhodné.

Po stopách Kryštofa Kolumba

Nejstarší koloniální městečko Baracoa také na svých cestách navštívil známý Kryštof Kolumbus a to ve stejném roce, jako bylo objevená Amerika. Toto městečko vám jistě mile překvapí, protože se zde rozhodně nudit nebudete. Jednak si můžete užít pravý kubánský večer s oblíbenými likéry a velmi živou muzikou. Anebo můžete zažít trochu adrenalinu v džungli v povodí řeky Duaba, která mimo jiné nabízí průzračnou vodu pro koupel. A pokud si chcete odvést pořádné zážitky, tak potom všem se jděte projít ke kaňonu.

Kuba je nádherná a mí pro vás neskutečně velké množství krásných měst a míst. Žádný turista odtud nepřijde zklamaný nebo znuděný, protože zde si to užijete, i když nechcete.