Cestování pro romantiky: Itálie, Řím a Malta

Jsou města, kde stačí prostě být. Dát si takovou docela obyčejnou kávu v Římě je okouzlující požitek. A co teprve dát si sklenku vína! Itálie je země zaslíbená. Dýchá neopakovatelnou, sluncem zalitou atmosférou, která přijde vhod každému, romantikům obzvlášť. To platí i pro její hlavní město Řím.

Proč právě Itálie a Řím?

Není cestování jako cestování. Pokud svoji destinaci hledají romantické duše, Itálie je nemůže zklamat. Pýchou Itálie je její hlavní město Řím, ležící v regionu Lazio. Patří k těm nejoblíbenějším turistickým cílům v celém světě. Láká návštěvníky nejenom na onu pozoruhodnou jižanskou atmosféru, kulinářské speciality, ale také na nespočet historických monumentů.

Řím je srdcem Itálie a v době antiky byl považovaný dokonce za srdce celého světa. To připomíná slavné Koloseum, římský amfiteátr umístěný právě v samém centru města. Za pozornost stojí také Forum Romanum s pozůstatky antických paláců, kde stojí i impozantní chrám Pantheon. Mezi antickými památkami, které přijdou vhod zejména romantikům, vévodí i Andělský hrad.

Třímilionová metropole nazývaná také Věčné město však nenabízí jen památky Antiky. Řím je také městem kostelů, nachází se zde neuvěřitelných dva a půl tisíce nejrůznějších církevních staveb. K těm nejznámějším památkám Říma i celé Itálie jistě patří i Bazilika svatého Petra na stejnojmenném náměstí.

Cestování po vodě

Romantiku Říma dotváří i všudypřítomné fontány, tou nejvyhledávanější je Fontána di Trevi. Celé město leží na slavné řece Tibeře. Tibera výletníkům poskytuje i vyhlídkové plavby, nastoupit na plavbu můžete téměř kdekoliv v Římě.

Itálie a její Řím toho však nabízí ještě mnohem víc. Jen kousek od Říma jsou k vidění pozůstatky antického přístavu Ostia. A pokud vás zláká moře, můžete se vydat dál a okusit cestování lodí. K dispozici jsou okružní plavby kolem Středozemního moře, vašim cílem se může stát třeba prosluněná Malta. I Malta nabízí skvostné kulturní památky a malebná zákoutí jako stvořená pro romantiky.