Dovolená Itálie




VirginiaG / Pixabay

Itálie je sama o sobě velmi pěkný a lákavý název pro destinaci, kam se vydat. Je zde opravdu mnoho krásných míst a pláží, na které se zaměřit.

Jako první bych zvolila pláž na pobřeží Costa degli Dei. Tady asi opravdu nejvíc zažijete ten pravý nádech Itálie.

Jako další oblast bych určitě chtěla zmínit Capo Vaticano a město Tropea v Calabrii. Tady je na místě určitě doporučit procházku úzkými uličkami s velkým výběrem krámků a nádechem renesanční historie.

Známá letoviska

Pokud budete chtít vyrazit s rodinou a dětmi, určitě bude nejlepší letovisko na severu Itálie u Jadranského moře, jako je Lignano, Bibione, Caorle, Lido di Jesolo. Také je dobré zmínit nespočet zábavních parků a zoologických zahrad hlavně pro děti a pro dospělé golfová hřiště a četné historické památky.

Bibione, které leží jen asi 3 kilometry od Lignana, ale spadá už pod kraj Veneto. Je známé hlavně svým lunaparkem, kde zabavíte hravě své ratolesti. Městečko Caorle leží ještě o deset kilometrů jihozápadně od Bibione. Je známé svým krásným a malebným přístavem a hlavně historickým centrem.

Pokud máte radši malá a zastrčená letoviska, doporučuji navštívit nejjižnější výběžek Apeninského poloostrova Kalábrie. Je zde Jónské moře velmi členitější a pláže proto menší s hrubějším povrchem ale ten vám zajistí křišťálově čistou vodu.

V neposlední řadě ne všichni chtějí dovolenou trávit rozplácnutí u moře, a proto pro ty aktivnější tu je jezero Lago di Garda. Nachází se na hranici třech regionů Trentino, Lombardie a Veneto. K němu míří opravdu mnoho příznivců aktivní dovolené a adrenalinových sportů.

Italská kuchyně

Co se týká italské kuchyně, je také velice rozmanitá. I když víme, že Italové si hodně potrpí na sýry, olivový olej, těstoviny všech druhů – ejvíce známé špagety ať už klasické nebo Carbonare, také zbožňují mořské plody, jako jsou škeble a ryby. Jejich pokrmy jsou jednoduché ale velmi charakteristické.

Takže ve zkratce pokud do Itálie, vybere si opravdu každá kategorie, ať už ti, kteří chtějí strávit dovolenou někde v klidu na pláži, nebo ti, kteří si chtějí projít krásná města a památky Itálie a že jich je opravdu hodně. Nebo ti kteří hledají aktivní nebo adrenalinovou dovolenou v horách u jezer. Zkrátka si tu vybere úplně každý.