Dovolená v každém ročním období? Dobré podmínky nabízejí Kouty nad Desnou

V posledních letech se stále více lidí vydává na dovolenou i mimo hlavní letní sezonu. A to nejen do ciziny, ale i do tuzemských penzionů a hotelů. Díky inovacím a zajištění dostatečného množství sportovního a kulturního vyžití se dá nyní prožít příjemná dovolená takřka v jakémkoliv ročním období. Pěkným příkladem jsou Kouty nad Desnou.

V zimě na lyže, v létě na kola

Pakliže zvolíte ubytování v Koutech nad Desnou, které se nacházejí nedaleko Šumperku, máte jistotu, že vaše dovolená rozhodně nebude nudnou záležitostí. Hlavní turistická sezona zde probíhá v zimě. Nachází se zde totiž moderní skiareál s několika kilometry sjezdových tratí různých obtížností. Zaujmou nejen zkušené lyžaře, ale i začátečníky. Areál však funguje i mimo zimu. Na jaře, v létě i na podzim slouží jako bike park, kde si dostatečně zadovádějí ti z vás, kteří mají rádi adrenalinovou jízdu na horských kolech. Kromě toho je v areálu možné si zajezdit na inline bruslích.

Procházky po okolí Koutů vás nabijí energií

Kouty nad Desnou a jejich blízké okolí mají skutečně co nabídnout po celý rok. Ze sportovních aktivit se dá vyzdvihnout klasická pěší turistika a nordic walking. V oblasti jsou desítky kilometrů značených turistických tras, jež vedou třeba po krásném Kouteckém lese. Pokud máte rádi spíše kulturní a historické památky, pak stojí za to navštívit kupříkladu nedaleký zámek Velké Losiny, kde probíhají pravidelné prohlídkové trasy.

Co se týče samotného ubytování, v Koutech nad Desnou najdete hned několik penzionů. Velmi působivý je pobyt v tamních roubenkách. Jde o čtyřhvězdičkové ubytovací prostory, nacházející se v těsné blízkosti přírody, kde kromě jiného najdete rovněž i wellness služby, bazén a další atrakce, díky nimž si během dovolené patřičně odpočinete od pracovního shonu a načerpáte novou energii do všedních dnů.