Nejlepší místa pro letní dovolenou letecky

Chystáte se v létě k moři, ale nejste si jistí, kde to bude nejlepší? Člověk v dnešní době nemůže brát ohled pouze na cenu a krásu pláží, pro čím dál více lidí je důležitá rovněž bezpečnost. Kam se tedy letecky vydat, abyste zažili pravou prázdninovou pohodu?

Ať už si budete objednávat dovolenou už nyní, nebo čekáte na last minute zájezd, měli byste mít aspoň představu, kam chcete letět.

Pokud chcete zůstat v Evropě

Toužíte-li po cenově příznivé dovolené, zůstaňte v Evropě. Však máme dost přímořských států, kde si dosyta užijete sluníčka. Jednou z nejoblíbenějších destinací je Bulharsko. Češi sem jezdí docela často, je tady levně, a když se vydáte na jih, můžete si připadat jako v Řecku, s nímž tato země sousedí. Když zkusíte Bulharsko letecky a přiletíte na letiště v Burgasu, k pobřeží Černého moře je to jen kousek. Z druhého letiště ve Varně se dostanete na známé Zlaté písky.

Druhou dobrou volbou je dovolená Řecko all inclusive. Chystáte-li se okusit tuto zemi, určitě se vydejte na některý z ostrovů. Pobyt na nich je vyhledávanější než na pevnině, užijete si průzračné moře a čisté pláže. Například let na Zakynthos trvá hodinu a půl, na Rhodos se dostanete za tři hodiny.

Mezi další, ale ne tak populární možnosti patří Itálie, Francie, Španělsko či Portugalsko. Zmínit musíme i Chorvatsko, ovšem sem se letecky vydává málokdo. Také do Itálie se většina Čechů vypraví raději autem.

Jestliže se nebojíte jiných kontinentů

Pak stále vedou Egypt, případně Turecko. Mnozí se bojí tamní politické situace, ale ta byla nejhorší v roce 2013. Momentálně je klid, i když k občasným demonstracím prostě dochází. Egyptská vláda doufá, že letošní rok bude zlomový a nával turistů se navrátí. Přestože zájem o místní destinace v posledních letech poklesl, nejlepší hotely v Egyptě jsou i nyní téměř vyprodané.

Stále více lidí míří rovněž do Dubaje ve Spojených arabských emirátech. Tady je to ovšem trochu jiná liga. Připravte se na drahou dovolenou a spoustu utracených peněz. Dubaj s umělou sjezdovkou, obrovským obchodním centerem Dubai Mall, nejvyšším mrakodrapem Burj Khalifa a luxusem na každém kroku prostě není levný.

Samozřejmě jsou lidé, kteří si raději vychutnají méně typickou destinaci. Nic vám nebrání vydat se třeba na Fidži nebo Kajmanské ostrovy. Prozradili jsme si jen pár nejoblíbenějších států, volba je na vás.