Za hranice anebo zůstat v tuzemsku?




Madrid

By: Jose A.

Dovolená je snad pro všechny nejkrásnějším obdobím v roce, každý se na ní těší a plánuje jí dopředu. Každý preferuje jiný typ dovolené, ale téměř všichni chtějí poznat něco nového. Ale kam se vydat?

Proč zůstat v tuzemsku?

Mnoho lidí volí jako dovolenou zajímavé destinace, které jsou velice vzdálené avšak i pokud nemáte prozkoumané tuzemsko je skoro ostuda jezdit za hranice. I nás se najde mnoho krásných míst, kde jde strávit dovolenou a to bez ohledu na tom, zda jste pro pasivní neboli odpočinkovou dovolenou, anebo jestli preferujete aktivní dovolenou. Veškeré podmínky pro krásnou dovolenou lze splnit v naší zemi. Navíc se nemusíte učit cizí jazyky, protože ve vlastní zemi byste se měli všude domluvit a další výhodou je, že se nemusíte měnit peníze, protože v tuzemsku zaplatíte stejnou měnou.

Má dovolená v tuzemsku nějaké nevýhody?

Pravdou je, že ani dovolená v tuzemsku není úplnou výhrou, protože v mnoha případech zjistíte, že byste za stejné peníze mohli být někde v zahraničí, protože v nás máme drahé nejen vstupy do památek, protože to je snad všude, ale hlavně je velmi finančně náročná strava a ubytování. A další nevýhodou je to, že v České republice sice poznáte zajímavé památky, ale stále to budou stejní lidé a stále stejná kulturu i jídlo.

Jedeme za hranice!

Když jedete poprvé na dovolenou v tuzemsku, tak víte, co vás čeká, avšak když poprvé jedete do cizí země, tak jste plní představ a napětí, protože nevíte, jaké to tam je. Je to něco absolutně jiného a rozhodně nového. Avšak pokud chcete vycestovat za hranice, tak je lepší když máte vše dopředu domluvené.

Pravdou je, že záleží na tom, do jaké destinace se chystáte, ale většinou jsou atraktivní Francie, Itálie, Řecko, Anglie, Španělko a státy mimo evropský kontinent. Ne ve všech zemích se bez problémů domluvíte, takže byste měli znát nějaký cizí jazyk, zase je dovolená do zahraničí výhodou pro ty, kteří se cizí jazyk učí, protože si jej mohou procvičit. Také se naučíte platit s cizí měnou. Na co se lidé těší nejvíce? Nejen, že uvidí proslulé památky, ale také poznají úplně jinou kulturu, korálové útesy, zajímavé sporty…

Ačkoliv si mnozí myslí, že všichni lidé jsou stejní, tak ne vždy je to pravda, protože lidé jsou ovlivnění zemí, kde žijí, a věřte, že každá země má jinou mentalitu a je to velmi zajímavé objevovat. A také ochutnáte jiná jídla, než tak na která jsou zvyklí z tuzemska.

Dovolená za hranice je neskutečný zážitek a všichni si jí užijí, avšak měli bychom poznat i svou zemi, protože i zde se nachází spousta zajímavých míst a nenavštívit je by byl hřích.