Tři věci, které nesmíte při balení na dovolenou zapomenout




By: Rob124

Je léto, děti mají prázdniny a mnoho lidí mají naplánované své dovolené. A to nejhorší na celé dovolené je balení, protože často nevíte, zda si máte sbalit krátké oblečení anebo pro jistotu i něco dlouhého, kdyby byla zima. A nejčastější otázkou je, zda máte všechno.

Máte všechno?

Na dovolenou většinou balíte plné kufry nejlepších oblečení, protože chcete na fotkách vypadat dobře. Také si berete více plavek, abyste to mohli střídat. Různé vlasové pomocníky, jako je žehlička na vlasy a podobné věci, které zabírají spoustu místa. A když to všechno dáváte do kufru postupně, tak zapomínáte, co už tam je a co chybí. Avšak důležité jsou pouze tři věci. A bez těchto tří věcí byste na dovolenou rozhodně jet neměli.

  1. Peníze

První věc, bez které nemůžete jet, je peněženka, protože zde kromě dokladů máte také peníze. A hotovost je věc, která vám pomůže za každé situace.

Když si doma zapomenete tričko, tak se nic neděje, protože si můžete tričko na dovolené vyprat anebo si koupit nové. Ale když doma zapomenete peníze, tak nebudete moci jet, protože vaše auto bude potřebovat palivo, také v některých státech se v hotovosti platí cesty, jako náhrada za mýtné.

Navíc, když máte u sebe dostatek financí, tak si můžete zakoupit vše, na co jste při balení zapomněli. Ovšem je také důležité mít správnou měnu, protože jen těžce v Chorvatsku nakoupíte za české koruny.

  1. Mobilní telefon

Další věc, která se velmi těžce nahrazuje, a přitom je velmi důležitá je mobilní telefon. Když budete mít telefon, tak se můžete nejen ozvat příbuzným a přátelům, že jste v pořádku dojeli do cíle, ale zejména si můžete zavolat pomoc, kdyby se vám náhodou něco stalo.

Navíc dnešní chytré mobilní telefony mají různé aplikace, mezi které patří také navigace, takže si díky telefonu neztratíte anebo také slovník, pomocí kterého se zvládnete domluvit v jakékoliv řeči.

  1. Dobrá nálada

A tou nejdůležitější věci, kterou rozhodně nesmíte zapomenout, protože hrozí to, že vám to zkazí celou dovolenou je dobrá nálada. Když je člověk optimistický a veselý, tak dokáže lehce zvládnout každou situaci, ať už jde o zdržení v zácpě, kontrolu na hranicích či špatné počasí, když máte sebou dobrou náladu, tak si z těchto věcí uděláte legraci a nakonec na nich možná najdete i něco pozitivního.

Když si na dovolenou zapomenete sbalit tričko navíc či zubní kartáček, tak se nic neděje, horší situace nastane, když doma necháte nějakou z těchto tří důležitých věcí, takže na ně pamatujte a budete mít vydařenou dovolenou.