Exotika a nakupování v jednom, hurá na Mauricius




Pokud uvažujete o tom, kde podniknete dovolenou příští rok, tak by na vašem seznamu mohl přibýt i ostrov Mauricius. Toto místo je totiž výborné nejen pro uvolnění, a tedy maximální relaxaci, ale také pro nákupní maniačky, protože odtud si domů můžete odvést spoustu zajímavých suvenýrů.

Jak se na Mauricius dostanu?

Nejpohodlnější cesta, jak se dostat na krásný ostrov je jít do cestovní kanceláře a zaplatit si zájezd, ve kterém budete mít zajištěno nejen ubytování, ale také dopravu a to pravděpodobně letecky. Samozřejmě, že se můžete vydat i na vlastní pěst a jet autem, avšak je to opravdu dlouhá cesta a díky tomu, že Mauricius je ostrov, tak budete muset použít i trajekty.

Avšak dostat se zde není problém, protože nebudete potřebovat žádné víza. A zajímavé je, že jak vjedete na tento ostrov, tak si budete muset zvykat na to, že se zde jezdí po levé straně. Pokud se zde dostanete letecky, tak se nemusíte bát dopravy, protože můžete využít taxi služby, které není moc drahá, a také vám řidiči slouží jako průvodci, protože jsou na turisty zvyklí a chtějí vám ukázat to nejkrásnější.

Tip: Dovolená na Mauriciu je ideálním místem pro nákupy. Velký výběr a výhodné ceny jsou lákavé pro všechny, kteří si z dovolené chtějí něco dovézt.

Proč je to rájem pro nákupní maniačky?

Ačkoliv to mnohé možná zarazí, tak právě ostrov Mauricius je známý jako ráj nákupů. Jednak protože zde koupíte zvláštní, zajímavé věci, které u nás nejsou běžné, jako jsou například modely starých lodí, ale také protože je zde všechno levnější.

Ženy si mohou domů dovést originální šperky a ozdoby z Afriky, ale to, co ženy zaujme nejvíce je oblečení, protože na tomto ostrově mají svou výrobu známé firmy drahých značek. A která žena by si nechtěla pořídit krásné, drahé šaty za velmi příjemnou cenu? Avšak zboží, na které byste neměli zapomenout, jsou hadrové panenky, které můžete dovést jako suvenýr svým malým holčičkám. Samozřejmě, že vedle oblečení, zde můžete koupit i věci, které se z dovolené běžně vozí, jako jsou zázraky moře, koření a podobně.

Jaké peníze si mám na nákupy vyměnit a jak si vůbec oblečení vyberu?

Úřední měnou je mauricijská rupie, kterou si můžete bez problémů vyměnit až na ostrově. A samozřejmě, že můžete sebou vzít i karty, protože zde není žádný problém s výběrem, jak v bankách, tak i ve většině hotelů, protože hotely na ostrově Mauricius jsou velice luxusní.

Nemusíte se obávat, že se nedorozumíte. Pokud umíte aspoň základy angličtiny, tak jste na koni, protože právě angličtina je zdejším úředním jazykem. Pravdou je, že vám také pomůže znalost francouzštiny, protože ta se zde používá daleko více, než angličtina, ale v obchodech se s vámi budou snažit domluvit jakkoliv.

Na Mauricius za relaxací

Pokud se pro dovolenou na ostrově Mauricius rozhodli jen z důvodů relaxace, rozhodně jste dělali dobře. Je to krásný, zelený ostrov, který je klidný a má velice krásnou přírodu. Zde si opravdu odpočine tělo i duše, aniž byste se hodně snažili, protože příroda a krásné, lidné pláže vás úplně uklidní a nenechají vás odtud odejít jinak, než odpočinutého a s dobrou náladou.

Mauricius je velice krásný ostrov, který je skvělou volbou pro dovolenou, na které se chcete odreagovat a odpočinout, ale také pokud chcete dobře nakoupit.