Objevte exotický ráj na Mauriciu




Lákají vás exotické nepoznané krajiny a chcete letošní dovolenou strávit trochu jinak? Zamířit můžete na malý ostrůvek v Indickém oceánu – Mauricius.

Nechte se unést ostrovním rájem

Mauricius je ostrovní stát ležící nedaleko Madagaskaru. Tvoří jej několik ostrovů, z nichž největší je Mauricius a Rodrigues.

Turisticky atraktivní ostrov Mauricius je vulkanického původu a vyznačuje se dlouhými bílými plážemi s jemným, místy až zlatavým pískem. Na této zelené oáze uprostřed Indického oceánu najdete pobřeží lemovaná korálovými útesy a vnitrozemí s pralesy, krátery a rozmanitými zákoutími s romantickými vodopády. Tento ostrov je jako stvořený nejen pro exotickou dovolenou, na které můžete poznat místní nespoutaný život na vlastní oči, zabrousit do pralesa a obdivovat nejrůznější druhy ptactva i opice skákající po stromech, vyrazit sem můžete také na svatební cestu a užít si nekonečných západů slunce a romantického koupání u vodopádů.

Jaká místa můžete navštívit?

Flic-en-Flac

Toto město se nachází na západním pobřeží ostrova Mauricius. Pláže jsou atraktivní především pro páry a rodiny, které se zde mohou zúčastnit plážových sportů, pikniků a užít si i plavání. Jak bylo zmíněno výše, laguny jsou chráněny korálovými útesy.

Flic-en-Flac se vyznačuje především nádhernými bílými plážemi. Prozkoumat můžete také ulice města a poznat tak místní obyvatele a jejich život.

Botanická zahrada sira Seewoosagura Ramgoolama

Mezi nejoblíbenější turistické atrakce patří botanická zahrada rozprostírající se v oblasti Pamplemousses, nedaleko hlavního města Port Louis. Botanická zahrada má velmi dlouhou tradici a je proslulá hlavně díky obřím vodním leknínům, jejichž listy dosahují neskutečných velikostí.

Port Louis

Hlavní město Mauriciu leží v severozápadní části ostrova a je hlavním ekonomickým, politickým i kulturním centrem státu. Pokud se do hlavního města vydáte, navštívit můžete nejenom místní vyhlášené restaurace, ale také mnoho festivalů, v nichž se odráží umění, architektura a kulinářství města.

Národní park Black River Gorges

Pokud chcete dovolenou strávit i trošku aktivně a už jste se dostatečně nabažili moře, můžete se vydat na procházku po ostrově a navštívit národní park Black River Gorges. Park se nachází na jihovýchodě ostrova, jeho rozloha činí přes 6500 hektarů. Založen byl s cílem ochránit přírodní bohatství státu a přiblížit ho turistům. Vidět zde můžete přes 300 druhů nejrůznějších rostlin a několik druhů ptáků, kteří žijí pouze na Mauriciu.

Sledujte nabídky a vychytejte slevy

Mauricius se může zdát jako dokonalý ráj, s kterým se neoddělitelně váže i vysoká cena. Ve speciálních nabídkách však lze najít dovolenou na tomto odlehlém ostrůvku i za poměrně příznivou cenu. Jednou za čas je přece potřeba pořádně si odpočinout a užít si pořádné volno nebo romantické líbánky v pozemském Edenu.