Kam na zimní dovolenou?

Existuje jedna malá země na jih od České republiky. Jde o Slovinsko. Při zmínce o něm vám sice v hlavě vyskočí spíše letní dovolená, ale jak brzy zjistíte, zázemí pro lyžování zde najdeme velmi dobré.

Slovinsko – lyžovačka

Lyžování ve Slovinsku se vyznačuje jednoduše přístupnými sjezdovkami, které se provozovatelé areálu snaží uvést do perfektního stavu. Výhodu určitě najdete i v tom, že oproti Alpám tu nebude tolik lyžařů. Nenechte se ovšem zmýlit, o dovolenou tady je velký zájem, jistě i díky nižším cenám skipasů. V poměru cena výkon si slovinské areály stojí velmi vysoko.

Podívejte se na Slovinsko – lyžování a dozvíte se více.

Kam se vydat?

Do které oblasti ovšem zamířit? Asi nejznámější lyžařská střediska naleznete v Kranjske Goře. Jedním z důvodů je jistě i populární soutěž organizace FIS, jež se právě ve zmíněné oblasti pořádá. Přesněji v pohoří Pohorje a také Rogle. Vězte, že Kranjska Gora lyžování znamená opravdu hodně. Vždyť dlouhou a bohatou tradici potvrzuje už historik Valvasor, který první zmínku o lyžování na náhorní plošině Bloke přinesl už v devatenáctém století. Navíc jistě znáte Tinu Mazeovou, která před časem kralovala alpskému lyžování.

Na lyže i s rodinou

Pořád ještě nejste rozhodnutí? Přeci jenom zaplatit takový zájezd pro čtyřčlennou rodinu není jen tak. Zvláště, když menší děti stejně celé dny lyžovat nevydrží. V takovém případě je ovšem Kranjska Gora o to lepší volbou. Děti do šesti let totiž mohou lyžovat zdarma. Pokud tedy budete ze sjezdovky odcházet dříve, nemusí vám být líto peněz, jelikož jste žádné neutratili. Ještě jednu výhodu pro zájezd s dětmi i bez nich Slovinsko má. Najdeme zde tradiční a skvělou kuchyni. Máte chuť na klobásy, štrúdl nebo jotu, což je velmi chutná slovinská polévka?

Není na co čekat. Objednejte si zájezd na Slovinsko – lyžování a užijte si svou dovolenou!