Dovolená na Slovensku aneb Poznávejte Vysoké Tatry




Poznávejte jednu z chloub Slovenska. Vysoké Tatry mohou být pro nás krásným výletem nejen na zimu, kde se nabízí spousta lyžařských sjezdovek a vy si tak můžete užívat lyžování v plné parádě, ale také se zde můžete vydat i přes jiné roční období. A nechat se unášet pohledem z vrcholků hor.

Vysoké Tatry v zimě

Vysoké Tatry bývají v zimě dosti navštěvovaným střediskem, protože jsou výborně vybavené pro zimní sporty a to zejména lyžování. Je zde několik lokalit, ale nejnavštěvovanější jsou tři známá místa – Tatranská Lomnice, Štrbské Pleso a Starý Smokovec. Jde o oblíbená místa, protože jsou moderní. Vždy se můžete těšit na perfektní úpravu sněhu, dostatečné množství sjezdovek a hlavně spousty vleků a lanovek, díky jejíž plynulosti nemusíte čekat dlouhé řady. A když se dostanete na vrcholky hor, tak budete unešení krásnými panoramami. Navíc jde o lokality, které se stále zlepšují, třeba novinkou pro letošní rok byla nová lanovka, která má patnáct míst v kabince. Takže si parádně zalyžujete a nemusíte na nic čekat. Vše je pohodlné a krásné.

Vysoké tatry nejen v zimě

Samozřejmě, že mnoho turistů do Vysokých Tater míří v zimě, protože sem jezdí hlavně kvůli lyžování. Ale tyto hory jsou krásné i bez sněhu. Takže se nemusíte bát je navštívit v jakémkoliv ročním období. Nabízejí spoustu krásných turistických tras, abyste si udělali nejen tělu prospěšnou procházku v horách, kde je příjemnější vzduch, ale také abyste poznali krásná místa, která se v těchto horách skrývají. Samozřejmě, že pokud se chcete dostat až na vrcholky hor a nechcete tolik namáhat své nohy nebo máte sebou malé děti či starší osoby, které by dlouhé výšlapy nezvládli, tak můžete použít kabinkové lanovky, které jezdí i v tuto dobu.

Poklady Vysokých Tater

Vysoké Tatry neschovávají jen krásné prostředí a čerstvý zdravý vzduch. Naleznete zde spoustu zajímavých míst. Mezi ty nejkrásnější patří místa, která jsou doplněna vodopádem či kaskádou. Také se zde setkáte s četnými krasovými jevy, což znamená, že můžete vidět krasové jámy, ale i jeskyně. Takže pokud jste milovníky přírody, tak musíte Vysoké Tatry navštívit.

Kromě toho je Slovensko známo i tím, že má několik termální pramenů, které mají buďto jen blahodárné účinky pro lidský organismus anebo dokonce i léčí. Tyto prameny jsou ve většině případů horké a mnohdy také rezavé a jsou využívány jako termální koupaliště. Takže pokud budete ve Vysokých Tatrách v zimě a budete se chtít ohřát tak můžete tyto termální lázně navštívit. Koneckonců se zde můžete podívat, i když hory navštívíte v jiném ročním období a můžete si zde odpočinout po výšlapu.

Vysoké Tatry jsou krásné hory, které nabízí výlet nejen v zimě, ale i přes jiné roční období. Je to místo s krásnou přírodou a přírodními jevy, avšak kdybyste Vysokých Tater měli už dost, ohřejete se v ozdravných termálních koupalištích.