Bad Füssing – termální lázně, které vám nesmí uniknout




Jaro je sice za dveřmi, ale než si budeme vychutnávat teplých slunečních dnů, ještě si chvilku počkáme. Energii a potěchu duši však můžete docílit, navštívíte-li termální lázně v Německu s názvem Bad Füssing. Pokud jezdíte do termálů na Slovensko nebo do Maďarska, možná budete překvapeni, že do těchto německých lázní je to blíže než b Prahy do Bratislavy.

Náhoda, která pomohla nalézt termální pramen

Bad Füssing se nachází v Bavorsku, kde hledali geologové ložiska ropy. Při tom se jim zcela náhodou podařilo najít termální pramen a bylo zjištěno, že má velmi specifické složení. Od třicátých let minulého století již pomohl mnoha generacím návštěvníků. Pramen má své ústí jeden km pod zemským povrchem a vyvěrá z něj voda o teplotě 56 stupňů Celsia.

Složení výborné pro rekonvalescenci

Pramen obsahuje sodík, hydrogenkarbonát a chloridy s podílem fluoridu. Pramen využívá mnoho hotelů v této oblasti, plní s jeho pomocí bazény a nabízí hostům nejrůznější lázeňské procedury. Pomoc zde najdou lidé prodělávající rekonvalescenci pohybového aparátu, při léčení chirurgických operací, bolestech zad, špatném prokrvování, také revmatická onemocnění, nemoci žen, onemocnění metabolismu, poruchy krevního oběhu nebo ochrnutí. Pacienti se sem vrací, protože účinky pramenu jsou prokázány, pramen působí skutečně blahodárně.

Hotely umožňují hostům koupat se jak dlouho a často během pobytu chtějí, většina má i kvalifikované terapeuty, kteří jsou hostům k dispozici.

Užijte si i město

Bad Füssing se nachází na rovince, je proto příhodné pro procházky, aniž byste museli chodit do kopečků. To ocení právě ti, koho bolí pohybový aparát. Hotely také půjčují kola, takže umožňuje-li vám to zdravotní stav, můžete se vydat i na vyjížďku poblíž městečka. V městě samotném můžete navštívit kostel, je tady spousta restaurací a kaváren, muzea, kina, taneční sály a dokonce i lázeňský orchestr. Máte-li rádi nordic walking, jsou zde i trasy pro takovéto procházky.

Pokud budete v lázních déle, můžete navštívit i blízká okolní města – Pasov, Linec. Kousek jsou hranice s Rakouskem, kde je zajímavé městečko Brannau am Inn.

Udělejte dobře svému tělu i duši a vydejte se do německých lázní Bad Füssing, budete nadšeni.