Moje dovolená v Německu – 2. část




Vítejte u druhé části mé dovolené v Německu, teď něco o Frankfurtu nad Mohanem. :-) Dále dodám i pár dalších informací, které by pro Vás mohli být nějakým způsobem užitečné.

falco / Pixabay

Frankfurt nad Mohanem

Frankfurt nad Mohanem je páté největší město Německa, které leží na řece Main (Mohan) a je známo, tedy samozřejmě kromě frankfurtských klobásek, zejména pro svůj vzhled, který tak trochu připomíná New York. Proto Frankfurtu Němci rádi přezdívají ‚Big Ebble‘. Další přezdívkou je také ‚Bankfurt‘, a to především proto, že je Frankfurt finančním srdcem Evropy. Velká většina krásných a vysokých budov, které zde uvidíte budou banky.

Kromě toho se zde nachází jedno z největších letišť Evropy. Pokud se Frankfurt rozhodnete navštívit, určitě byste neměli vynechat místa jako jsou například nejfrekventovanější ulice Frankfurtu – Zeil nebo frankfurtské hlavní nádraží. Nejluxusnější nákupní ulicí je Goehtestrasse, ve které jsou svým sortimentem zastoupení všichni nejvýznamnější světoví designéři. Opomenout byste také neměli Kaiserdom (Císařská katedrála), frankfurtskou ZOO, divadlo Alte Oper a některé restaurace nacházejících se na vrcholu vysokých budov s vyhlídkou na celé město. Pokud se zde chystáte v létě, určitě bych navštívila také Mainfest, což je každoroční slavnost pořádaná v srpnu. Jedná se o oslavu řeky Main podél jejího pobřeží. (Celé bych to přirovnala např. k českým poutím.) Frankfurt je také moc pěkný i v nočních hodinách, kdy po ulicích hraje hudba a z restaurací se rozléhá vůně dobrého jídla. Protože je to ale poměrně rušné město, dávejte si pozor, zvláště právě v noci, na své osobní věci.

Letiště

Frankfurtské letiště je opravdu velmi hezky zřízené a příjemné. Pokud se rozhodnete ho navštívit třeba jenom kvůli McDonaldu, určitě uděláte jen dobře. V blízkosti letiště se dnes také nachází i dvě vyhlídkové terasy, ze kterých můžete sledovat přistání a odlety některých letadel. Nachází se asi pouze padesát metrů od přistávací dráhy a je skutečně na co se dívat.

Lidé

Co se týče lidí, tak jak už jsem uvedla výše, jsou opravdu velmi milí a přátelští. Pořád se usmívají a jsou velice zdvořilí. Mluvím ale z vlastní zkušenosti – tedy jak to probíhalo u mě, ne všichni se mnou ale můžou souhlasit. :-) Navíc, pokud se nedomluvíte německy, valná většina z nich umí velmi dobře anglicky.

Ceny

Co se týče cen, tak to není zase tak hrozné. Jídlo a celkově všechno je tam sice o něco dražší než u nás, ale určitě z toho nezbankrotujete. :-)

Zhodnocení nakonec

Za sebe bych Německo určitě doporučila každému. Je to krásné místo s bohatou kulturou a jako dovolená je pro mě osobně učiněný sen. Navštívila jsem ho třikrát a pokaždé jsem se domů vracela se silnými pocity a skvělými zážitky. Za sebe dávám Německu pět hvězdiček z pěti. :-)

 

Doufám, že se Vám článek alespoň trochu líbil a zároveň nastínil, jak by Vaše dovolená v Německu – tedy konkrétně v okolí Frankfurtu nad Mohanem a Rüsselsheimem – mohla vypadat. :-)