Orlí hnízdo a jezero Konigsee




Chcete poznat historii překrásné krajiny v alpských výšinách? Pak vyjeďte lanovkou na vrchol Jenner a navštivte malebný Berchtesgaden v Německu, odkud se můžete kochat výhledy a také klidnou hladinou jezera. Je zde skutečně krásná krajina, kterou obklopují vysoké hory a jsou zde průzračná jezera. Nádherné výhledy a čerstvý alpský vzduch je to, nač se můžete těšit.

Podívat se také můžete do historie druhé Světové války. To vše a mnohem více vás čeká při výletu na Orlí hnízdo. Na toto místo se dostanete autobusem a následně pak výtahem. Můžete se projet také lodí po jezeře Konigsee a nebo se můžete vydat lanovkou na vrchol Jenner, který je 1874 metrů nad mořem.

V Berchtesgardenu, kde je Orlí hnízdo je speciální autobus, který vás na toto místo odveze. Výtah je vybudovaný uprostřed hory a doveze vás na vrchol, zde je volný program a vy se můžete projet lodí a navštívit poloostrov svatého Bartoloměje. Další možností je procházka po okolí kolem jezera a vyjet si lanovkou na vrchol Jenneru. V centru městečka se pak také můžete projít a máte možnost navštívit místní obchody a supermarkety. Výlety většinou pořádají cestovní kanceláře, ale vydat se sem můžete i na vlastní pěst. Jedná se o výlety celodenní, kdy se vyjíždí v pozdních večerních hodinách a vrací se druhý den ráno. Většinou se vyjíždí v sobotu.

Takovýto výlet pro jednoho vyjde zhruba na 1 000 Kč. Uvidíte velmi krásnou přírodu a alpský vzduch vám udělá jedině dobře. Proto sem můžete vyrazit jak sami, tak s dětmi.

Udělat si na toto místo můžete i romantický výlet. Poptejte se po zájezdu v cestovních kancelářích, nebo si jej najděte na internetu. Pokud budete mít štěstí, seženete jej i na slevových portálech. Stačí projít si pár stránek, zarezervovat výlet, zaplatit a můžete vyrazit. Budete mít zcela jistě nádherné zážitky a vracet se budete jen s těmi nejkrásnějšími a nejzajímavějšími dojmy.