Plážoví zloději




Když jdeme na pláž, tak vždy potřebujeme pár věcí. Nosíme ručníky, opalovací krémy, někdo i noviny, avšak kromě toho máme v taškách často i finanční hotovost, mobilní telefony anebo přinejmenším klíče od pokoje. Co když vám to na pláži někdo vezme?

Jade0626 / Pixabay

Moment okamžiku

Říkáte si, že na pláži je spousta lidí, a tak nikdo nemá odvahu hrabat se v cizích věcech a hledat cennosti, avšak i to se může stát a velmi rychle. Stačí, když se půjdete koupat do moře, protože lidé okolo nepozorují, kdo se opaluje na jakém lehátku, a když přijde k vaší osušce někdo cizí, tak se to okolí nebude zdát divné. Navíc pokud si zloděj vezme jen klíče od pokoje, tak lidé okolo si budou říkat, že jste si něco zapomněli a chcete se proto vrátit. A pak zjistíte, že jste třeba přišli o telefon či peníze.

Kamufláž aneb Jak schovat své cenné věci?

Mnoho lidí si na pláž nosí tašku, ve které mají veškeré věci. Do této tašky vloží i cenné věci a jako kamufláž jí zakryjí ručníkem. Pravdou je, že tato kamufláž vůbec nepomáhá, naopak když se snažíte tašku schovat, tak zloději naznačíte, že tam má co ukrást. Jiní lidé si vezmou na pláž pouze klíče od pokoje, které si gumičkou připevní ke končetině, což má i své nevýhody, protože se může stát, že vám klíč uplave v moři. Když se rozhodnete, že si zajdete třeba na jídlo, tak se musíte často vracet zpátky na pokoj. Vynalézaví lidé dokonce nosí tašku s maličkou kladkou, avšak když bude zloděj chtít, tak vám tašku rozřízne nožem a stejně se k vašim věcem dostane.

Zaručená jistota

Velmi pěkný a účinný vynález je nápad s dětskou plenou. Lidé přišli na to, že když si své cennosti zabalí do dětské pleny, tak se o ně nemusí bát. Protože na první pohled to vypadá jako použitá plena. A kdo by se rád hrabal ve výkalech? A nikoho nenapadne, že by v dětské pleně bylo namísto výkalů drahé věci, o které se bojíte. Avšak je pravdou, že v případě, že se budete procházet po pláži a každý bude mít u lehátka tu svou, tak může být nápad s použitou plenou odhalen.

Nové vynálezy

Avšak existuje plno vynalézavých lidí, kteří jistě přijdou na nové způsoby, jak se uchránit své cenné věci. Například si je budete strkat do vydlabaného melounu anebo si lidé sebou začnou na pláže nosit malé trezory.

Mít na pláži veškeré cenné věci je poměrně nebezpečné, protože nikdy nevíte, jestli mezi těmi lidmi okolo není i zloděj.