Chorvatsko skrz na skrz? Nejlépe trajektem?

Zkušenější a zcestovalejší Češi již vědí, že Chorvatsko není jen Makarská riviéra, ale mnoho dalšího. Je to krásná země s dlouhou tradicí, ve které se spojuje evropská tradice s divokostí Balkánu. Je tedy rozhodně co objevovat. Chcete si i vy užít Chorvatsko jinak než na pláži? Je-li vaše odpověď ano, je tento článek přesně pro vás.

Krásy při moři

Chorvatsko mnohým Čechům nahrazuje skutečnost, že nemáme moře. Přímořská poloha Chorvatska není skvělá jen na koupání se a slunění, ale při pobřeží najdete mnoho krásných míst, kam si můžete udělat výlet. Pokud ale neplánujete na tato místa doplavat, je otázka, jak se na tato místa dostat. Pro turistu nejpříjemnější a zároveň i relativně dostupnou variantu je trajekt.

Jak fungují trajekty v Chorvatsku?

Trajekty na území Chorvatska jsou provozovány státní trajektovou společností Jadrolinija. Ta zprostředkovává trajektové linky po celém Chorvatsku. Lodě Jadrolinije jsou moderní a příjemné, takže si cestu s nimi náležitě užijete.

Nastává zároveň otázka, jak si chorvatský trajekt nejlépe zakoupit. Asi nikomu se nechce zbytečně nechávat situaci na dobu, až budete v Chorvatsku, a riskovat obsazenost trajektu a jazykovou bariéru. Proto si můžete zarezervovat trajekt online již v České republice. To poskytuje například portál http://etrajekty.cz. Za trajekt bohužel zatím není možné zaplatit online, ale jsme přesvědčeni, že i to v budoucnu nastane.1.png

Obrázek 1 Chorvatsko není jen pláž. Projeďte ho trajektem a prozkoumejte sami.