Starý Nesebar v Bulharsku




Bulharsko je místem, kam se v létě sjíždí velké množství turistů a kde to prostě žije. Důvodem je nejen cena, ale také kvalita poskytovaných služeb. Dostane se vám zde opravdu všeho a zaplatíte za to málo.

Starý Nesebar je oblast, která vás jistě uchvátí a kterou navštívíte velmi rádi. Jde o malé městečko, které je obléváno Černým mořem. Městečko je to historické a vy zde máte pocit, že jste snad v úplně jiné době.

Do Starého Nesebaru vozí turisty autobus po celý den až do noci. Vstupem je městská brána a kamenné uličky lemují typické domky. U městečka je přístav, v uličkách najdete obchody, stánky i restaurace.

V obchodech si můžete koupit jednak suvenýry, pak také obrazy tohoto městečka a také levné oblečení. Značkové věci, které se tu prodávají, jsou samozřejmě fejky, ale jsou to zdařilé napodobeniny. Pokud nemáte problém s tím nosit napodobeniny, tak si je zde můžete koupit za skutečně velmi nízké ceny.

U tradičních hospůdek a restaurací stojí personál, který vás láká na jídlo. Jídla se tu vaří dobrá, typická a také hlavně levná. Najdete tu i českou hospodu, kde točí naše pivo. Platíte v bulharské měně, což je leva. Většinou za jedno euro dostanete 2 leva. Pokud tedy stojí něco 10 leva, znamená to 5 euro.

Ve Starém Nesebaru nenajdete hotely, ale turisté z okolních měst se sem jezdí dívat. Není tu o ně nouze. Přes den to ještě jde, ale večer se zde prodíráte davy lidí. Je tu ale krásně.

Toto městečko na mě dýchlo neopakovatelnou atmosférou a proto, že mám Bulharsko ráda, tak sem jezdím skoro každý rok a každý rok za svou dovolenou městečko Starý Nesebar minimálně dvakrát navštívím. Dá se sem dostat i výletní lodí nebo mikrovláčkem. Autobusem je to ale méně nákladné.

Myslím si, že kdo se sem podívá, ten bude uchvácen. Je to opravdu místo, které je originální a dýchne na vás neuvěřitelnou atmosférou.