Dovolená Austrálie? Prostě něco výjimečného!

Pokud už vás omrzely české a evropské destinace, vyrazte na ojedinělou cestu za dobrodružstvím. Vsaďte na dechberoucí přírodní klenoty Austrálie. Počítejte ovšem s tím, že nemáte šanci spatřit všechny dominanty. Dovolená Austrálie je pro našince tak trochu neznámou, ale stojí za to. Určitě netrvá pouhých čtrnáct dní a musíte se na ni dokonale vybavit. Cesta letadlem s přestupy trvá z Prahy do Sydney přibližně jeden den. Počítejte s tím, že se musíte pořádně aklimatizovat.

Co vás čeká a nemine?

I když je Austrálie nejmenším kontinentem světa, nabízí neskutečné zážitky. Počítejte s impozantními metropolemi, svěžími tropickými pralesy, rudou pouští i vrcholky hor, které jsou pokryty sněhem. Někdo si myslí, že nejsou v této zemi žádné památky, ale to je omyl. Do výčtu světového dědictví patří například budova Opery v Sydney, australské historické káznice, Royal Exhibition Building a Carlton Gardens. Rozhodně vás uchvátí vysoké mrakodrapy a světlem tepající ulice velkých měst.

Přírodní divy mají svou magii

Právě dovolená Austrálie vám představí panenskou přírodu. V Kakadu National parku spatříte božské vodopády, možná i krokodýly a zaposloucháte se do švitoření ptáků. Obrovským lákadlem jsou ohromná termitiště, i zde se nacházejí nádherné kaskádové vodopády. Pískovcové krasy se rozprostírají v Purnululu. Perlou země jsou korálové útesy. Skvělé podmínky pro turistiku nabízí oblast Greater Blue Mountains či dešťové pralesy Gondwana. Vaše oči si dopřejí pohled na jezerní lokalitu Willandra a červené písečné pláně v samém srdci Austrálie. Relaxace na písečných plážích vás nemine na ostrově Fraser. Vyhledávanou oblastí je Tasmánská divočina. Dovolená Austrálie, to je poznání přírodních pokladů a historických skvostů, surfování i koupání v osvěžujícím oceánu.