Za dobrodružstvím mimo Evropu. Kam?




Poslední dobou začíná být Evropa ostříleným cestovatelům malá a touží po něčem novém. Co se takhle proletět do Jižní Ameriky? Jaké by to bylo plout po řece plné krokodýlů? Toužili jste vidět skutečného lenochoda? Co se třeba vyfotit u horského jezera? Jeden večer se vykoupat na vyhlášených plážích Karibiku a druhý den třeba ve vodách Tichého oceánu? Máme pro vás 3 cestovatelské tipy v Kostarice, které byste při zdejší dovolené rozhodně neměli vynechat!

Na rande s tapírem

Kostarickým unikátem jsou parky, kde můžete pozorovat ve volné přírodě mnoho živočichů. Park Corcovado vám nabídne jako jediný na světě pozorování tapíra ve volné přírodě, dále také exotické žabky s červenými oči, mnoho druhů savců, mořské želvy nebo bájnou harpii. Právem se jedná pro místní biodiverzitu o cílovou destinaci mnoha biologů a eko-turistů. Na poměrně malou rozlohu najdeme tolik druhů rostlin a zvířat, že si to lze jen těžko představit. V rezervaci můžete kempovat a užít si tak tamní noční život. Jen pozor na hady a na nutnost udělat si předem rezervaci.

Na vrcholky hor

Lákají vás dechberoucí výhledy a treky, při kterých ucítíte každý sval v těle? S vašimi pohorkami se ráda potká nejvyšší hora Kostariky Cerro Chirripo (3800 m) nebo nejvyšší sopka Kostariky Irazú (3400 m). Z obou je vidět za dobré viditelnosti na Pacifik i Karibik. Tento trek však potřebuje vhodné vybavení a trochu plánování kvůli rezervaci ubytování.

Radovánky ve vlnách

Karibské pláže mezi ty světově vyhlášené a na své si tu přijdou jak mladí surfaři, tak ti klidnější. Láká vás párty na pláži? Rozhodně nevynechejte Jacó, což je surfařské město a párty náladu vám nezkazí. Nejkrásnější pláží Pacifiku je Manuel Antonio – součást národního parku, kde si spolu s vámi budou pohodu užívat lenochodi či opice (tak pozor na věci). Pokud si ale přejete nasát tu pravou atmosféru, vydejte se do oblasti Puero Viejo. Najdete tu pláže i turistické vyžití, ale hlavně naprosto nezapomenutelnou atmosféru místních obyvatel!