Jedete na kolo? Půjčte si dodávku

Mnoho Čechů si dnes dopřává nejen letní dovolenou u moře, ale vyjede si i tzv. „na vlastní pěst“ někam po republice, nebo i do okolních států. Nejraději na kole. Kdo nejede na kolo s rodinou, vyjede s kamarády nebo s kolegy.

S rodinou na kolo – ale jak se vejít do auta?

Kolo je základní sportovní výbavou v rodině. Zabavíte jím už poměrně malé děti. Zabalit se s rodinou na cyklovýlet však není snadné. Do auta kolo nepatří. Jen málokdo má tak velké auto, aby se do něj kola vešla. Zejména pro čtyřčlennou rodinu. Kola zde nelze ani zcela bezpečně připoutat. Musíme proto vlastnit některý typ nosiče na kola: střešní, na kouli nebo na zadní dveře. Problémem nebývá ale pouze naložit kola. Rovněž zavazadla a případná campingová výbava umí zabrat hodně místa. Tu lze samozřejmě dát do střešního boxu. Jenomže tuto výbavu nemá každý, navíc se kvůli nosičům kol i zavazadel výrazně zvyšuje spotřeba pohonných hmot. A jejich cena, jako obvykle, s příchode léta roste. Zkuste se letos zabalit jinak. Půjčte si dodávku. Půjčovna dodávek umí vyřešit problém s místem, pokud jde o kola i zavazadla, nebo vám umožní vyrazit na výlet či dovolenou v ještě větším počtu.

Dodávku lze řídit s běžným řidičákem

Mnozí lidé neví, že k řízení dodávky jim stačí řidičský průkaz skupiny B. Kvalitní půjčovny dodávek přitom najdete po celé republice. Je totiž logické, že hledáme půjčovnu ve svém okolí. A kolik zápůjčky stojí? Dodávky k půjčení v Ostravě jsou v půjčovně PronCar k dispozici již od 890 Kč na den. Půjčit si je lze na delší dovolenou, ale třeba i jen na víkendový výlet. K dispozici je i 9místný mikrobus. Stejná firma vám automobil zapůjčí, když hledáte dodávky Zlín.

Automobily jsou vždy kompletně pojištěny. Dodávky k půjčení v Pardubicích dostanete s pojištěním platným po celé Evropské unii. V případě poruchy, odcizení nebo nehody budete mít zajištěno náhradní vozidlo. Takže o zážitek z dovolené nemusíte přijít, ani když si na vás počíhá „paní Smůla“.

Kam na kole po Česku?

Rozhodli jste se vyrazit na kola po Česku? Tady je pět tipů na nejkrásnější cyklovýlety u nás.

· Greenway Jizera: cyklostezka v Českém ráji vedoucí od pramene Jizery k soutoku s Labem.

· Šumavská cyklomagistrála: poměrně nová cyklostezka v Národním parku Šumava vedoucí ze Železné Rudy do Vyššího Brodu.

· Barokní cyklostezky na Plzeňsku: nové tematické cyklostezky bohaté na barokní památky (Baroko I, II, II).

· Čertovy stezky neboli Brána Beskyd: stezky pro milovníky horských kol v okolí Nového Jičína.

· Hrabalova stezka: cyklovýlet pro milovníky literatury či filmů na motivy Bohumila Hrabala.