V čem vyrazit k moři? Zde je 5 tipů na léto

Chystáte se letos vyrazit k moři? O tom, v jakých plavkách to bude vašemu typu postavy nejlépe slušet, se dnes bavit nebudeme – přítomné dámy to jistě nejlépe odhadnout samy. Místo toho se zaměříme na nejlepší obutí pro letní cestování.

Stylové obutí nejen na pláž

Obuv k vodě je podstatnou součástí dovolenkové výbavy. Musí být slušivá, pohodlná, odolná a vzdušná, což už je pěkná řádka požadavků. Ať už zvolíte jakýkoli typ, platí jedno zásadní pravidlo: na těžké boty zapomeňte. V ideálním případě by vám boty samozřejmě měly usnadňovat chůzi v písku, bonusem pak je, pokud se dají kombinovat jak s plážovým modelem, tak se sportovním oblečením nebo sukni či šatům na večer.

1. Žabky

Naším prvním tipem jsou klasické žabky – ideální boty na pláž. Jsou lehounké a písek se v nich nedrží, takže je nebudete muset každou chvíli vyklepávat. Seženete je v mnoha barvách a dekorech, často zdobené kamínky.

2. Pantofle

Klasické pantofle slaví svůj návrat. Jsou pevnější než žabky, takže v nich můžete vyrazit nejen na pláž, ale i do města. Možná se vám zdá, že nepůsobí příliš žensky, ale v kombinaci s nalakovanými nehty se jedná o vhodné společníky i k šatům.

3. Konversky

Hitem mezi mladými jsou boty Converse s gumovou podrážkou. Ze sportovnější obuvi jsou tyto botky na léto vážně vhodné – jsou pohodlné, lehké, nekloužou, a navíc si můžete vybírat z mnoha veselých barev. Na puchýře na dovolené můžete zapomenout.

4. Gladiátorky

Nemáte-li rádi sandále či žabky, které se zouvají, případně vám tento typ obuvi nepřijde dostatečně elegantní, vyzkoušejte módní gladiátorky. Pořiďte si je nejlépe v klasické kůži, tento materiál vám bude nejpříjemnější.

5. Boty do vody

Ne každý si troufne do moře naboso, především kvůli ostrým kamínkům a jiným případným nástrahám. Pro tyto účely se vyrábí boty pěnové či gumové. Na pláž jsou dělané, delší cesty v nich ale nepodnikejte, mohou způsobit puchýře a příliš parády neudělají.

Nakupujte chytře

Vybavit se na léto může být z finančního hlediska trochu oříšek – vždyť s sebou nezbytně potřebujete tolik věcí a zrovna neprobíhají žádné výprodeje a slevy! Nebo snad ano? Ve skutečnosti poskytují nejrůznější kamenné i internetové obchody slevové kupony po celý rok. Jejich platnost je však omezená, natrefit na ten správný je proto záležitostí štěstí a pořádného úsilí.

Slevové kódy pěkně pohromadě

Naštěstí již existují specializované portály, které vám práci mnohonásobně usnadní. Na stránce Kuponyonline.cz naleznete ucelený přehled aktuálních slevových kuponů pro online nákupy, rozčleněný do tematických kategorií. V létě vám výborně poslouží sleva na Bonprix, který je znám svými dovolenkovými kolekcemi oblečení o obuvi ve všech velikostech, nebo slevový kód Answear.cz, kde nakoupíte značkové výrobky pro celou rodinu.