Exotická dovolená do cizích krajů za dávnými kulturami

Písečné pláže ve Středomoří, půvabné destinace v Alpách a nespočetné množství historických měst. Přesně tak by se dala charakterizovat dovolená v Evropě. Nicméně, v dalších ohledech vás evropský kontinent nepřekvapí, a proto byste měli dovolenou směřovat do vzdálených zemí, ve kterých to kypří exotikou. Stačí si vybrat – New York, Srí Lanka, Madagaskar či Spojené arabské emiráty.

Pakliže se chcete vyhnout masové turistice, ideálním cílem je Srí Lanka či Madagaskar. Ojedinělou atmosféru slibuje lidmi přeplněný New York a jeho světově proslulé pamětihodnosti. Za orientem se vydejte do Spojených arabských emirátů.

Takeweb / Pixabay

Srí Lanka

Tajuplná exotická dovolená na ostrově ve tvaru kapky zůstane ve vašich vzpomínkách navždy. Ostrov Srí Lanka se vyznačuje rozmanitou přírodou a čistými písečnými plážemi, které jsou lemované křišťálovým mořem. Můžete zavítat do starobylých chrámů a poznat zdejší multikulturní společnost. Symbolem Srí Lanky jsou čajové plantáže. Zdejší přírodu si zamilujete, jakmile vykročíte z letadla.

Madagaskar

Dalším klidnou lokalitou, která je izolovaná od ostatního světa, je Madagaskar. Na ostrově je pozoruhodná fauna a flóra. Člověkem nedotčená příroda vás vtáhne do úplně jiné dimenze. Seznámíte se také se zdejší kulturou a rozhodně nezapomeňte svou návštěvou poctít hlavní město Antananarivo.

New York

Snem každého smrtelníka je navštívit hlavní město světa – New York. Metropole je rozdělená na pět čtvrtí, přičemž každá má co nabídnout. Brooklyn vás zaujmou svou etnickou různorodostí, Manhattan láká na zdejší mrakodrapy, Central Park a Harlem, Queens je dalším etnickým koutem, Bronx je proslulý vysokou kriminalitou a Staten Island vábí a plavbu trajektem.

Spojené arabské emiráty

Exotická dovolená ve Spojených arabských emirátech je skutečný luxus, který uspokojí i nejnáročnějšího turistu. Centrem dění je Dubaj mnoha kontrastů. V Dubaji zhlédnete unikátní mrakodrapy, budete se opalovat na umělých ostrovech a ubytujete se v nejluxusnějších hotelech na světě.

Utečte od zimního chmurného počasí v České republice a vydejte se na exotickou dovolenou na jiný kontinent.