Co nesmíte vynechat na Filipínách?

Vybíráte z exotických destinací a rozhodli jste se, že to bude právě tato? Pokud ano, podívejte se s námi na to, jak lákavá může být Filipíny dovolená, pokud se rozhodněte trávit ji aktivně. A to v souvislosti s poznáním zajímavých míst. A jaká to jsou konkrétně? Své putování po této zemi můžete začít třeba v městečku El Nido. Proč právě na něm? Jelikož uchvátí každého milovníka nespoutané přírody. Tu zde reprezentují především nádherné vápencové útesy. Ty skutečně unikátní nenajdete nikde jinde, než v zátoce Bacuit. Kromě těchto krás zaujme i celkem velkým klidem.

eydreeyawn / Pixabay

Poznávejte zajímavý ráz horských měst

I na Filipínách najdete několik zajímavých pohoří. Jedním z nejznámějších jsou samozřejmě Kordilery, které se nacházejí na severu ostrova Luzon. Pokud hledáte poznávací zájezdy na Filipíny, které jsou spojeny hlavně s poznáním přírody, tuto oblast si nenechte ujít. Dále zamiřte do městečka Bananue, které zaujme hlavně svými poli, na kterých místní pěstují své živobytí. Tato orná půda se nachází ve výšce až 1 300 metrů nad zemí a je rozhodně velkým unikátem. Tím je ale i okolní příroda, spojena jak s faunou a flórou, tak i řadou vodopádů. A pokud vás lákají další unikáty, zkuste ostrov Bohol a místní až 50 metrů vysoké Čokoládové hory.

Milujete také odpočinek?

Mnoho lidí navštíví Filipíny i z toho důvodu, že si zde mohou užít i příjemného odpočinku. Pokud je to konkrétně i váš případ, potom zkuste třeba ostrov Camiguin. Kromě nádherných pláží vás zaujme třeba i to, že součástí ostrova je další turistické lákadlo. Sopka Hibok-Hibok, která je tou nejvyšší s celkové osmice, která se zde nachází. A pokud vás neláká nutně jenom odpočinek na plážích, zkuste městečko Sagada, které je označována jako horskou oázou klidu. Ten si zde rozhodně užijete. Navíc je místo i dobrým výchozím bodem pro túry do okolní exotické přírody.