Nádhera na pomezí Prahy a Středočeského kraje vás jistě zláká




Karlštejn? Tento hrad snad jistě ani nemusíme představovat, jeho stavbu inicioval císař římskoněmeckého impéria Karel IV. a věhlas se brzy rozšířil do celé Evropy. Velmi populárním turistickým cílem je tento klenot i v dnešních časech, a to nemusíte být zrovna historikem z povolání. Totiž, krajina kolem řeky Berounky je úžasně romantická, hlavně během letních měsíců si zde skvěle odpočinete. Byla by škoda tomuto malebnému zákoutí Čech nedat alespoň jednu šanci…

V okolí je pestrá občanská vybavenost

Pokud si myslíte, že hotel Karlštejn je nějak odříznutý od všeho dění, mýlíte se – jen krátká procházka k bankomatu, čerpací stanici nebo obchůdku, ale také k samotnému středověkému hradu. Stačí už jen jediné, rezervovat si některý z celkem jednadvaceti pokojů, který bude vyhovovat vašim potřebám.

Rezervace je otázkou několika okamžiků, fotografický náhled opravdu napoví. Nechybí ani svatební pokoje, tudíž, pokud chcete v prostředí pod Karlštejnem trávit líbánky, každé přání je již předem splněno. Už jen vybrat si nejvhodnější dostupný termín!

Pár výletů po okolí, procházka na hrad

Trávit volný čas právě tady, to je skoro pohádka. Ubytování u Karlštejna nabízí několik možností zajímavých výletů, a to nejen po historických památkách, ale třeba i do samého srdce zdejší přírody. Císařská rokle je jen malou ochutnávkou, vždyť poměrně nedaleko je třeba i Křivoklát nebo Dobříš, takže milovníci českých hradů a zámků si přijdou na své hned dvojnásob.

A co třeba Koněpruské jeskyně? I to je další zajímavá možnost exkurze. Připravte se ale na vysokou vlhkost a nižší teploty i během letních měsíců. Nabízí se ale i sám Karlštejn, z jehož hradeb budete mít perfektní výhled na celé údolí kolem řeky Berounky.