Skvělá dovolená v lyžařských střediscích ve Francii

Lyžování Francie je pro všechny, kteří milují široké a dlouhé sjezdovky, kvalitní sníh a ubytování přímo u sjezdovek. Do francouzských Alp se můžete vydat od prosince až do konce dubna, v této době jsou připraveny skvělé podmínky pro lyžování. Sjezdovky mají převýšení až 2000 m a společně se špičkovým technickým zázemím je kvalitní lyžování ve Francii zaručeno. Nebojte se cenových nabídek, vybere si opravdu každý, je jen na vás, jestli chcete ubytování v cenově příjemnější turistické rezidenci nebo luxusních, prostorných chaletách. Mezi nekrásnější střediska ve Francii patří Les Trois Vallées, Tignes, Avoriaz či La Plagne. Zavítejte také do středisek Les 2 Alpes, Val Thorens a Les Menuires, které jsou skvělou volbou pro zkušené lyžaře, začátečníky i rodiny s dětmi.

Unsplash / Pixabay

Les Menuires – chalety du Soleil

Les Menuires je středisko s přátelskou rodinnou atmosférou ležící přímo v srdci slavného francouzského resortu Les Trois Vallées, který se pyšní svými šesti sty kilometry sjezdovek a je tím největším na světě. Do rodinného střediska Les Menuires se jezdí nejen díky příznivým cenám, ale také proto, že z 81 sjezdovek jich je 38 modrých, a 12 dokonce zelených. Skipasy můžete zakoupit pouze do oblasti Les Menuires nebo rozšířené do Belleville či do celého resortu Les Trois Vallées. Pro snowboardisty je k dispozici plně vybavený snowpark Les Boyes a park pro freestyle. Ubytování je s přímým vstupem ke sjezdovce, v nabídce jsou moderní apartmány pro 4 až 14 osob.

Val Thorens- chalety Oxalysval-thorens_mapka

Val Thorens je nejvýše položené lyžařské středisko nejrozsáhlejšího ski resortu na světě Les Trois Vallées. Ve Val Thorens si užijete lyžování v nadmořské výšce nad 2000 metrů se spoustou sněhu. Kromě sjezdovek pro začátečníky, kteří mají na výběr z osmi zelených a pětadvaceti modrých sjezdovek, si najdou své i ostřílení lyžaři na některé z 27 červených a 8 černých sjezdovek. Pro milovníky freeridu jsou svahy Lac du Lou, Maurienne a Pierre Lory. K dispozici jsou lyžařská škola a kabinová lanovka na Cime de Caron, která najednou přepraví až 150 osob. Ubytování v komfortních a prostorných apartmánech pro 2-8 osob je přímo u sjezdovky. Rezidence má vlastní vyhřívaný bazén, spa a vyhlášenou restauraci pod vedením šéfkuchaře Jean Sulpice, držitele michelinské hvězdy.