Dochází vám inspirace, kam se vydat na krásný výlet?

Přesně v této chvíli vybízí počasí k obutí pořádných bot, přípravě výživné svačiny a následnému dobrodružství. Jestli milujete turistiku, máte opravdu ohromné štěstí. Naše malá země se totiž chlubí nádhernou přírodou, nekonečným množstvím vyhlídek, skal, řek i dalších skvostů. Jaké místo si nesmíte nechat ujít?

Krušné hory stojí za to

Přesuňme se na severozápad České republiky, kde na vás čekají rozlehlé Krušné hory. Málokteré online tipy na výlety se o dané oblasti nezmiňují, přičemž se vážně není čemu divit. Pokud chcete během své cesty poznat spoustu místních krás, zaparkujte těsně pod hradem v Krupce. Vaše putování začne přímo mezi jeho zdmi, které vám poskytnou výhled na celé širé okolí.

Následně se vydáte směrem ke značené hornické trase, jež vás zavede hluboko do hor. Po cestě si budete moci užít bývalou štolu Svatý Martin, která je otevřena pro zvědavou veřejnost. Na konci vašeho dobrodružství vás nadchne Komáří Vížka, odkud získáte další neopakovatelný výhled.

Něco lehčího

Přemýšlíte-li, kam na výlet v Krušných horách, tak pro vás máme další zajímavý nápad. Pro milovníky architektury a historie je k dispozici například muzeum v Teplicích, stejně jako zámek v Duchcově. Jestli si chcete pohladit jeleny, srnky, divoká prasata a kozy – nenechte si ujít oboru ve Mstišově. V jejím okolí zároveň najdete příjemné turistické trasy, jež jsou vhodné i pro děti a starší jedince.

Naprostým fenoménem je i takzvané Kamenné moře. To se rozprostírá několik kilometrů od vrchní části města Dubí. Stačí zaparkovat u tamních lázní a vydat se po značené trase. Věřte nám, že až zmíněné místo uvidíte, nebudete se stačit divit. Nyní vám stačí jen připravit výživnou svačinu, zavázat si tkaničky a vydat se vstříc dobrodružné výpravě za poznáním.