Vydejte se tentokrát místo do dálky spíš do výšky

Navštěvujete rádi cizí krajiny, protože vás baví poznávání nových věcí? Nejspíš byste se divili, kolik zajímavého se skrývá ve vaší těsné blízkosti. Obvykle se stačí podívat na všechno z jiné perspektivy. Odkud? Třeba ze vzduchu!

Aneta Langerová v jedné své písni zpívá o světě, kde pro kousek těla nemůžete vidět zázraky, a tím kouskem těla myslí křídla. My ale v našem světě můžeme spatřit zemi z výšky, přestože křídla nemáme. Možností je spousta a některé jsou poměrně snadno cenově dostupné. Mezi ty oblíbené patří vyhlídkové lety balonem.

Balon, vrtulník či letadlo? Vyberte si

Vidět svět z oblak je překrásné. Pokud si chcete užít romantický výhled, oceníte let balonem. Jestliže ale toužíte po větší dávce adrenalinu, zvolte spíše motorizovaný dopravní prostředek, jakým je letadlo nebo vrtulník. Věděli jste, že si dokonce můžete vyzkoušet je řídit? Létat se dá po celé republice, a to i teď během zimy. Spolupráce počasí je ovšem nezbytná, při nepříznivých podmínkách je kolikrát nutné let odložit.

Darujte krásný zážitek pod stromeček

Letecké zážitky představují překrásný nápad na dárek. Jistě i vy máte ve svém okolí někoho, kdo by ocenil seskok padákem, paragliding, akrobatický let či zkoušku pilotování letadla. Nemusíte ho posílat rovnou do vzduchu, velkým zážitkem jsou i letecké simulátory. Dotyčný se posadí do Boeingu 737 či Airbusu A320 a zkusí si na vlastní kůži vypořádat se s nejrůznějšími krizovými situacemi. Na simulátoru Airbus A320 lze zažít požár na palubě, dekompresi v kabině, přistání na nejhorším letišti světa, extrémní bouřku nebo docházející palivo. Obrovskou výhodou je, že tento dárek seženete i na poslední chvíli. Existuje možnost nechat si poslat dárkový poukaz v krásné krabičce fyzicky, nicméně jestliže spěcháte, přijde vám na e-mail do pěti minut od objednání a vy si ho sami vytisknete. Tak si na to vzpomeňte, až budete 23. prosince shánět zbývající dárky.