Letenky do Austrálie a na Nový Zéland zařizujte s předstihem

Chcete vidět klokany z blízka? Poznat zemi gejzírů, ledovců a vzácného ptactva? Vydejte se za zážitky do Austrálie a na Nový Zéland!

Na cestu se dobře a včas připravte. Letenky do těchto zemí si mnozí z nás nekoupí ani jednou za život, běžný turista, který chce poznat zemi plnou příjemných lidí s osobitým charakterem se snaží sehnat co nejvýhodnější letenku. Málokdo si ji koupí víckrát za život. Když už do ní investujete, užijte si zájezd plnými doušky.

Letenku kupte s předstihem

Letenky nejsou vůbec levné, proto je dobré kupovat je s předstihem. Investice se vám ale vyplatí.

Nový Zéland

Cena letenek na Nový Zéland se pohybuje mezi 20-40 tisíci korun. Levnější jsou mimo sezónu, ušetříte i tehdy, když je koupíte s předstihem. Nejčastěji si je kupují studenti, kteří se chtějí zdokonalovat v angličtině, cestovatelé, nebo sem lidi létají za prací.

Nejčastěji létají do Aucklandu, v nabídce jsou i letenky do Wellingtonu, Hamiltonu nebo Christchurch.

Let do země Pána prstenů trvá 22-30 hodin, v závislosti na počtu přestupů Jednomu se nevyhnete nikdy, může jich ale být i víc.

Austrálie

Ani vzdálenost mezi Prahou a Sydney není malá. 16075 km, které musí letadlo urazit něco stojí, proto i ceny letenek šplhají na 15 tisíc korun a výš. Celý let trvá asi 22 a víc hodin, opět záleží na počtu přestupů.

Nejlevnější letenky seženete do velkých měst jako Sydney, Melbourne nebo Perth.

·         Letenku začněte shánět s předstihem.

·         Cestujte mimo sezónu.

·         Nevadí vám přestupy? Letenka vás při 4-5 přestupech může vyjít na polovinu.

·         Buďte flexibilní, netrvejte na odletu v konkrétní den. I pár hodin změna může znamenat úsporu v řádu tisíců.

·         Experimentujte. Co takhle letět do Austrálie z Vídně, místo z Prahy?

·         Máte poměrně přesně naplánovaný termín návštěvy? Zakupte rovnou i zpáteční letenku.

Pozor na vízum

Česká republika má s Novým Zélandem bezvízový styk na návštěvu do 3 měsíců. Pokud pak budete chtít na ostrově zůstat déle, než oněch 90 dnů, je třeba na místě zažádat o turistické vízum.

Kdo cestuje do Austrálie, bude platné vízum potřebovat vždy.

Cesta do Austrálie a na Nový Zéland vám otevře pohled do jiného světa. Kdo má dostatek času i financí, může návštěvu obou zemí spojit do jedné cesty.

Užít si ruch velkoměsta v Sydney, prozkoumat Rudý střed s dominantou Uluru a skalními dómy Kata Tjuta v Austrálii, poznat maorskou kulturu, spatřit jeskyni se svítícími červy, ohřát se v přírodních pramenech, navštívit fjord Milford Sound i nejvyšší horu Mt. Cook a žasnout nad přírodní krásou jižního ostrova na Novém Zélandu.