Pláže jako z katalogu, jedině na Zanzibaru!




Naprosto jedinečnou a lákavou destinací je jednoznačně Zanzibar. Stačí jen vyslovit název tohoto nedotknutého ostrova a všichni hned vidí ráj. Krásná pláž, romantické západy slunce, divoká příroda a vůně koření je přesně to, co vás v Zanzibaru čeká a nemine.

123097 / Pixabay

Romantika v přírodě

Když se vydáte na romantickou procházku po krásně divoké přírodě Zanzibaru, tak vám cestu zpříjemní hravé a roztomilé opičky či malé antilopy. Příjemnou atmosféru navodí také velké množství motýlků poletující kolem vás. Avšak nemusíte se jen procházet, stačí, když dojdete k pláži, protože už tam vás čeká úplně bílá pláž, na které budete moci plně relaxovat. Trochu aktivnější lidé, kteří chtějí vidět a zažít něco neobvyklého a mají dostatek odvahy, tak se musí rozhodně potopit až na dno, protože zde spatří minimálně velkolepé korálové útesy.

Divočina pěkně z blízka

Pokud chcete mít opravdu adrenalin v krvi, tak byste neměli váhat a rozhodně si udělat výlet přímo do safari. Cesta po safari v Tanzanii či Keni není nic neobvyklého, naopak je to velice oblíbený turistický cíl. Kde jinde se potkáte se slony, lvy a žirafami ve volné přírodě? Nejlépe uděláte, když využijete speciálních taxíků, protože tak si divočinu užijete plnými doušky. Není nic lepšího, než když se můžete pochlubit zážitkem, jako je ten, že jen pár metrů od vás byl živý lev a to bez klece.

Prázdniny v Zanzibaru

Někteří lidé váhají nad tím, kdy je vhodná doba na cestování do Zanzibaru. Samozřejmě, že zde můžete jet kdykoliv, avšak úplně nejlépe uděláte, když se pro dovolenou rozhodnete v době od června do října. Pro turisty je to nejlepší doba, protože se vyhnout těm největším teplotním extrémům, ale zároveň přijedou přímo po období dešťů, takže si mohou užívat krásně zelený ostrov.

Jehle se nevyhnete

Pokud je pro vás Zanzibar opravdu atraktivní a rozhodnete se zde vycestovat, měli byste vědět, že kromě několika oficialit vás také čeká návštěva lékaře, protože pro cestu zde musíte podstoupit jistým očkováním. Když přijedete do Zanzibaru, musíte předložit váš očkovací průkaz, kde bude záznam, že jste prošli očkováním proti žluté zimnici, které je povinné. A pokud očkování mít nebudete, nemusíte se obávat, že vás vyhostí, avšak postarají se o to sami a za malý poplatek vám injekci píchnou přímo na letišti. Někteří odborníci doporučují i další očkování, abyste byli opravdu chránění, avšak o tom se raději poraďte se svým lékařem.

A co ty oficiality?

Jak bylo výše zmíněno důležitým bodem, jsou také jisté oficiality, tím je míněno, že při vjezdu na Zanzibar musíte mít vízum. Pravdou je, že u nás vízum vyřídit nelze. Musíte vyrazit buďto do Německa, odkud se také často odlétá anebo si jej vyřídíte až přímo na ostrově.

Zanzibar je velice krásná a romantická země, která láká mnoho turistů. Avšak je to exotika, která vyžaduje také trochu opatrnosti a oficialit.