Dobrodružná a romantická dovolená zároveň? Jedině v Koh Samui




Thajsko je velice zajímavá a pro nás i tajemná země, kterou bychom určitě všichni rádi odhalili. Nabízí spoustu míst, které nás mohou lákat, ovšem pokud toužíme po něčem opravdu výjimečným, tak je to rozhodně Koh Samui.

fallix / Pixabay

Místo, které je kouzelné i názvem

Mnozí z vás možná teď přemýšlí, kde se vůbec Koh Samui nachází. Ve skutečnosti se jedná o krásný thajský ostrov, na kterém můžete zažít neopakovatelnou dovolenou. Zde najdete opravdu vše, z čeho se dokáže člověk těšit. Není to pouze azurové moře, ale také krásné skály a dokonce i deštný prales. Takže se na tomto ostrově setkáte nejen s přírodními unikáty, ale také se budete potkávat se zvířaty, jako jsou opice a sloni. Je to téměř ráj na zemi, protože tento ostrov nadchne každého návštěvníka.

Hurá do ráje

Pravdou je, že dovolenou na Koh Samui si musíme nejprve promyslet, protože na tomto ostrově se střídají období sucha a období dešťů, tak abyste nepřišli v nesprávnou dobu, protože to může velmi ovlivnit vaše nadšení z cesty. Avšak jak už bylo zmíněno, je to opravdu unikátní ostrov, protože i počasí je zde pro turisty lepší, než v celém Thajsku, protože tu bývá trochu sušší a navíc období dešťů zde začíná trochu později. Avšak stále se doporučuje jet v zimních měsících, abyste si užili z ostrova to nejlepší. Samozřejmě, že neuděláte špatně ani, když pojedete o prázdninách, ale musíte si s sebou raději přibalit pláštěnku. Avšak má to svou výhodu, a to tu, že vás na strově bude málo.

Do ráje jedině letecky

Vzhledem k tomu, že se jedná o ostrov a ke všemu takový, který je nám velice vzdálený, je nejlepší dopravou letadlo. Samozřejmě, že to lze i v kombinaci autobus a trajekt, ovšem tato cesta je velice náročná a únavná a budete z ní opravdu otrávení. Ale ještě existuje jedna poměrně dobrá možnost, jak se dostat na Koh Samui a tedy lodí, respektive katamaránem. Je to pěkný a příjemný zážitek, ale jen v případě, že netrpíte mořskou nemocí.

Nemusíme měnit milióny

Samotná dovolená na tento ostrov je značně drahá, avšak nejdražší je cesta, protože na ostrově lze sehnat i ubytování i stravu za krásné částky. Ale nesmíte se nechat nachystat místními, kteří se snaží turisty protlačit do drahých hotelů a sami z toho berou provize. Co se týče jídla, tak se připravte na to, že po celou dovolenou nedostanete brambory. Namísto nich je zde hojně podávají rýže. Rozhodně vás nemine ani ochutnávka kokosových ořechů, protože ty jsou pro ostrov Koh Samui typické. Ovšem se co táče pití, zejména alkoholu vytvořte si zásoby, protože ty zde nakoupíte pěkně předražené. Ale na druhou stranu, když dáte tolik peněz za letenku či loď, tak ať už ta dovolená stojí za to.

Thajsko je pro nás samo o sobě velmi lákavé, ale to ještě neznáme všechny jeho krásné kousky. A tak musíme začít objevovat – a co takhle začít od toho nejlepšího – od ráje?