Thajsko dovolená – ráj po duši i tělo




Pokud se budete chtít vydat na dovolenou do Thajska, je dobré si předem prohlédnou a prostudovat různé destinace. V některých můžete jen tak relaxovat na pláži. V některých si projít všechny krásné parky, které Thajsko nabízí.

Unsplash / Pixabay

Hlavní město Thajska je Bankok a jeho letovisko Pattaya navštěvuje nejvíce turistů. Je tu v podstatě nejvíce živo, obrovské množství atrakcí – od historických chrámů v Bangkoku po slavný kabaret Alcazar v Pattaye.

Ubytování v Thajsku

Zde v hotelech je standardem dvojlůžkový pokoj. Pro třetí osobu je možnost přistýlky ale ve většině případů ubytovat více než tři osoby není možné. Je také možnost se ubytovat v plážových bungalovech s výhledem na moře.

Vstupní formality

Český občan do Thajska nepotřebuje vízum v případě pobytu do 30 dnů. Pokud bychom zde chtěli strávit více jak 30 dní, je už vízum potřeba.

Další nedílnou součástí na dovolenou do Thajska by mělo být očkování aspoň proti žloutence typu A, ale není nijak zvlášť prosazováno. Údajně tropické nemoci, jako je malárie, není možné v turistických centrech chytit. Nicméně je obecně známo, že lékařství v Thajsku je na velice vysoké úrovni.

Letoviska, která lze navštívit

Phuket je letovisko, kde si Vás budou hýčkat v resortech a leží na souostroví Phi Phi. Krabi a Ko Lanta jsou destinacemi, kde je opravdu mnoho míst, na které můžete zavítat, i když je tu v poměru mnohem větší klid, než v jiných letoviskách. V letovisku Ko Chang je zase nejméně turistů, než ve všech ostatních letoviskách, tudíž si užijete pláže sami pro sebe. A naopak na ostrově Ko Phangan Vás čeká největší plážová party, jakou jste kdy zažili, pokud tedy přijdete ve správný čas. A v neposlední řadě ostrovy Ko Thao a Ko Mook jsou nejlepšími destinacemi pro potápěče.

Takže v podstatě, když to všechno shrneme, najde si tady vyžití opravdu každá věková kategorie. Ať už budete relaxovat na klidných plážích, nebo si užívat péči v neodolatelných resortech, či se budete chtít jen tak potápět nebo vyrazit na nějakou plážovou zábavu. Nebo se budete chtít jen tak procházet po krámcích.