Dunajská streda




Je už nejvyšší čas, rozhodnout se, kam na letní dovolenou. Možností je spousta. Můžeme jet k moři, zůstat v tuzemsku, nebo si zajet na Slovensko. Pokud se nechceme trmácet dlouhou cestu k moři, je tady možnost zajet na Slovensko. Tam je i velká výhoda, že se všude domluvíme, nemusíme se obávat, že se nakazíme nějakou nemocí, jak tomu je v některých zemích. To znamená, že se ani nebudeme dávat očkovat. Ceny jsou na Slovensku skoro stejné, jako jsou u nás. Takže svoje výhody to má. Na Slovensko jezdí od nás stále více lidí. Je to nejen tím, že je tam opravdu krásně, ale i tím, že v dnešní době, nemá každý tu odvahu jet třeba do Egypta, nebo Řecka, ale i jinam, kvůli bezpečnosti.

Unsplash / Pixabay

Termální koupaliště

Moc pěkné termální koupaliště je přímo ve městě Dunajská Streda. Leží na samém okraji města, takže je zde klid. Jižní Slovensko je nejteplejší území. Určitě je to vhodné místo na letní dovolenou. Oblast je protkána obrovskými zásobami termální vody. Termální prameny jsou teplé 57 stupňů, takže se musejí chladit. Voda z pramene je přírodní, vysoce mineralizovaná. Dobře působí především na pohybové ústrojí. Návštěvníkům je k dispozici sedm venkovních bazénů. Jeden z toho je pro malé děti. U jednoho z nich je tobogán, další je plavecký, odpočinkový a další. Ve vnitřní části je mnoho vodních atrakcí. Jsou tady chrliče vody, vodní děla, zrychlovací kanál, nebo jeskyně s vodopádem. Je tady i bazének pro úplně nejmenší děti a plavecký bazén. Prosklené stěny zajišťují po celý den dostatek denního světla.

Dunajská Streda nabízí spoustu ubytovacích míst

Ubytovat se můžeme i přímo na koupališti, nebo v bezprostřední blízkosti koupaliště. Určitě si vybere každý podle svého přání. Někomu vyhovuje hotel, jinému penzion, dalšímu zase ubytování v soukromí. Přímo v areálu koupaliště je i auto kemp. Tam si můžeme postavit stan, nebo karavan. Součástí ubytování v auto kempu je vstup do bazénů zdarma. Rekreanti mají k dispozici volejbalové hřiště, fotbalové hřiště, tenisové kurty, minigolf. Pro děti tady jsou houpačky, prolézačky a pískoviště. Navštívit je možné i tři druhy sauny. K pohodě přispějí i masáže, pedikúra i manikúra. Termální koupaliště v Dunajské Středě patří k nejoblíbenějším a nejnavštěvovanějším koupalištím na Slovensku. Bývá zde skoro pravidlem, že kdo tohle koupaliště jednou navštíví, rád se sem vrací. Jsou lidé, kteří sem jezdí každý rok. Díky termálním pramenům, je zde otevřeno po celý rok, a koupat se dá i ve venkovních bazénech.

Termální koupaliště

Termální koupaliště vyhovuje hlavně lidem, kteří mají při koupání rádi teplejší vodu. Je hodně lidí, kteří ani v tom nejparnějším létě nevlezou do rybníka, nebo do bazénu, který není přihříván. Takovým lidem bude termální koupaliště v Dunajské Středě naprosto vyhovovat, už jen proto, že tady mají možnost využít bazénů s různě teplou vodou. Určitě každý si zde najde bazén, který přímo jemu bude naprosto vyhovovat, ať již teplotou, nebo hloubkou bazénu. Koupaliště mimo jiné nabízí i spoustu restaurací a bufetů k zakoupení jídla, pití, zmrzliny po celý den. Můžeme si zde zakoupit oběd, i večeři. Jsou tu hotová jídla, ale i minutky. Velmi oblíbený je zde třeba langoš na více způsobů. Dost se zde prodávají i ryby. Také je zde možnost si koupit dárkové předměty, nebo věci, které potřebujeme k vodě. Jsou to plavky, župany, osušky, ale i nafukovací kruhy, míče, pistole na vodu a podobně. Tyto stánky rády navštěvují úhlavně děti. Když to tak shrneme, tak termální koupaliště v Dunajské Středě je ideální dovolená pro všechny. Dokonce je zde i bezbariérový přístup pro vozíčkáře. Takže i pro tělesně postižené lidi je koupaliště vhodné.