Do termálů na Slovensko za tobogány i relaxem

Do termálních lázní k našim sousedům by se měl podívat každý Čech. Proč nevyužít toho, že máme možnost přírodního wellnes pobytu za rohem? Vnitřní teplé prameny se dají navštívit klidně i v tomto období, takže máte jasný tip, kam se vydat s dětmi o jarních prázdninách.

Slovenské termální prameny obsahují draslík, železo, sodík, vápník, magnesium, chlorid, amoniak, dusičnany a jiné látky vyvěrající na povrch z hlubin země. Ty mají blahodárné účinky na páteř, pohybové ústrojí, klouby, svaly a celkově přispívají k regeneraci organizmu. To je další důvod, proč se vydat na dovolenou právě tam. Termální lázně Slovensko se navíc mohou chlubit širokými možnostmi zábavných aktivit. V areálech si zahrajete šachy s figurkami velikosti malého dítěte, vyzkoušíte minigolf i ochutnáte klasické slovenské langoše. Se zimním programem je to podobné.bazén

Kam konkrétně se vydat?

Představíme si dvoje nejznámější slovenské termální lázně. Pobyty v obou je možné v současné době získat s výraznou slevou. Stačí se podívat na slevový portál TopSleva.cz, kde je shromážděno mnoho pobytů ve slovenských lázních za slušnou cenu. Volné termíny jsou zpravidla na únor a březen, což se přesně hodí na jarní prázdniny nebo na Valentýna.

Bešeňová

Aquapark Bešeňová je bezpochyby nejznámějším slovenským střediskem. Zdejší voda má blahodárné účinky na pohybové ústrojí, urologické a ženské problémy. V areálu se nachází čtyři vnitřní bazény s teplotou vody 27 – 39°C, nechybí tobogán, chrliče, masážní trysky, skluzavka v menším bazéně pro děti. To hlavní ale představuje celoročně otevřená adrenalinová zóna plná tobogánů (včetně nejdelšího tobogánu na Slovensku a tobogánu se speciálními zvukovými a světelnými efekty), s dětským hradem, vodními děly, stříkačkami a dalšími atrakcemi pro všechny věkové kategorie. S dětmi nebo hravým přítelem jedině sem!

Rajecké Teplice

Do Rajeckých Teplic se jezdí po úrazech a operacích kloubů a zad či s nervovými onemocněními. Spíš než s fyzickým vyřáděním tady na rozdíl od Bešeňové počítejte s relaxací. Vnitřní léčebný/relaxační bazén má teplotu 37 – 38°C, rehabilitační/plavecký 30 – 32°C. Připraveno je 17 různých druhů masáží (čokoládová, podvodní, medová, anticelulitidní, …), různé koupele, bohatý saunový svět (mentolová, finská, arabská, … sauna) a další procedury, o kterých jste možná ani neslyšeli! Rajecké Teplice umožňují prožít relax všemi doušky, záleží pouze na tom, jaký welness program si vyberete.

Přesvědčili jsme vás? Objednávejte hned, dokud jsou ještě volné termíny, ať můžete co nejdřív sbalit kufry a relaxovat nebo se vozit po nejdelších tobogánech.