Cestování do Ruska

Ruskou je obrovskou zemí plnou protikladů a místo, kde dnes znamená zítra. Je to ale také země plná historie a neuvěřitelných přírodních úkazů. Proto se rozhodně vyplatí ji navštívit. Je si ale třeba pečlivě naplánovat, kdy návštěvu podniknout. V Rusku jsou totiž velké výkyvy v počasí. Stejně tak je velmi důležité správně cestovní pojištění.

Kdy a jak do Ruska?

Těmi nejteplejšími měsíci v jsou v Rusku červenec a srpen. Zároveň jde ale v evropské části o nejdeštivější období. Obecně se proto doporučuje cestu naplánovat brzy z jara nebo až na podzim. Jak je známo, v zimě jsou po celém Rusku třeskuté mrazy. Vždyť na Sibiři bylo naměřeno až -71 st. Celsia. Svůj půvab ale například zasněžená Moskva rozhodně má.

K bezproblémovému vycestování je potřeba vízum. Kvůli současnému napětí mezi Ruskem a západem byla česká strana nucena zrušit bezvízovou dohodu. Po předložení všech potřebných dokumentů a zaplacení částky 1 200,- Kč obdržíte na jednom z ruských konzulátů (Praha, Brno, Karlovy Vary, Ostrava) vízum do 7 dnů.

Moskva

Rozhodně nejoblíbenějším turistickým cílem je v Rusku hlavní město Moskva. Mimo slavné Rudé náměstí s Leninovým mauzoleem je možné navštívit řadu celou řadu dalších kostelů a katedrál. Například katedrála sv. Basila, Krista Spasitele nebo sv. Izáka. Ohromeni budete jistě také bývalou rezidencí carů Kremlem, kde v současnosti sídlí ruský prezident. Moskva je údajně také nejzelenější megalopole na světě. Čeká tu na vás velké množství parků či zahrad.

Národní park Smolensk

Budete-li si chtít užít ničím nerušený klid v hluboké přírodě, je třeba vycestovat na Sibiř. Velmi krásný je národní park Smolensk. Je skutečně obrovský, neboť v něm je až 35 jezer. Jeho poznávacím znamením jsou ale pohádkové borové lesy, malebné březové háje a dechberoucím západy slunce. Je také domovem mnoha zvířat od šedých volavek po medvědi. Pro turistu tu je připravena řada ubytovacích komplexů a dalších sociální zařízení pro co největší komfort na dlouhých cestách.

Pro více informací o cestovním pojištění přejděte na https://ergo.cz/.