Dovolená v Rusku? Pro dobrodruhy jasná volba

Přemýšlíte o aktivně prožité dovolené? Žádné povalování se na pláži, ale dát si pořádně do těla. Probudit se na širokých pláních, kde vyjma pastevců široko daleko není ani živáčka. Jen divoká a nespoutaná příroda. Zvažte výlet do Ruska.

Rusko, to není jenom Moskva, i když tak samozřejmě také spolu s Petrohradem stojí za návštěvu. My ale doporučujeme vydat se do samého srdce největší země světa. Co například takový Kavkaz s výstupem na horu Elbrus? Baksanské údolí sevřené čtyřtisícovými vrcholy je jedním slovem úchvatné. Věřte, že tu zapomenete na nějaký svět mimo hory. Tamní doliny jsou osídleny pouze pastevci. Pokud patříte mezi trénované dobrodruhy, Kavkaz vás nadchne.

Kamčatka

Hledáte skutečně divokou přírodu? Vydejte se na ruský Dálný východ, na Kamčatku. Žádná civilizace, žádné silnice, mnohdy ani žádní lidé. Jen tu a tam nějaký ten kouřící vulkán. Pro snílky nebo ty, kteří potřebují tzv. vyčistit hlavu místo přímo ideální. Nikde nic, jen syrová divoká příroda. Není to pro každého, ale pro vás možná ano.

Transsibiřská magistrála

Začíná v Moskvě a končí ve Vladivostoku. Měří neuvěřitelných 9 tisíc kilometrů a bezesporu to je nejdelší železniční trať světa. Řeč je o slavné Transsibiřské magistrále, kterou mnozí nazývají zázrakem světového stavitelství. Pokud si jí budete chtít projet celou, bude to trvat dva týdny. Pak ale budete moci prohlásit, že jste projeli dvěma kontinenty, osmdesáti devíti městy, přejeli 16 řek a překročili 7 časových pásem. Po tomto výletě zvládnete všechno.

Nezapomeňte na vízum!

Rusko je bezesporu lákavou zemí, ale předem si zajistěte všechny potřebné dokumenty. Pokud se do Ruska chystáte jen za účelem turistiky a v zemi nehodláte setrvat delší dobu, než je měsíc, musíte si předem obstarat turistické vízum. Budete k němu potřebovat cestovní pas platný minimálně 6 měsíců po plánovaném návratu, jeho kopii, vyplněný formulář, cestovní pojištění po celou dobu pobytu, klasickou barevnou pasovou fotografii a tzv. pozvání. O něm se informujte například na stránkách velvyslanectví Ruska. Po samotném příjezdu nezapomeňte na povinnou registraci, na kterou vás upozorní imigrační policie. A pak už nezbyde nic jiného, než si Ruska užít. A to se vším všudy.