Vídeň a její krásy




Schonbrunn

Schonbrunn

Že je Vídeň hlavním městem Rakouska asi není třeba zdůrazňovat. Přijeďte si užít historických památek a skvělých nákupů. Vídeň bývala sídlem císařů, jinak se také o tomto městě traduje, že je městem Mozarta, opery a umění.

Moderní architektura a architektura impozantní, kde najdete stavby z devatenáctého století je pro toto rakouské hlavní město typická. Můžete zde navštívit nádherné kavárny, ve kterých jakoby se zastavil čas. Na druhou stranu tu jsou pak ale moderní kluby a bary, kam se můžete jít bavit.

Jaké zde najdete hlavní pamětihodnosti města?

Hofburg je někdejší sídlo císařů a dnes je místem, kde má svou kancelář rakouský president. Tot o místo láká snad všechny návštěvníky Vídně k jeho prohlídce.

V Hofburgu je totiž velmi mnoho turistických lákadel. Mezi tyto lákadla patří muzeum Sisi, Klenotnice, Stříbrná komnata, Španělská dvorní jezdecká škola, Rakouská národní knihovna, Muzeum Efezu, Přilehlé zahrady Volksgarten, Burggarten, ve kterém najdete Dům motýlů.

Oblíbeným místem císařovny Sisi byl císařský letohrádek Schonbrunn. Ten sice nebyl součástí Vídně, ale nacházel se kousek odtud. Postupem času se však stal součástí Vídně a to především proto, že sem přicházeli noví obyvatelé a město se tak začalo rozrůstat. Kromě zámku pak turisté mohou obdivovat rozsáhlý Park. Navštívit můžete zoologickou zahradu, Palmový skleník, Wustenhaus, jinak také řečeno Irrgarten, což je zahrada plná bludišť a různých her.

Gotická katedrála Stephansdom se nachází ve středu stejnojmenného náměstí Stephanplatz a zabírá převážnou část tohoto náměstí. Vidět zde můžete také půdorys kaple Máří Magdaleny a z moderní architektury potom dům Haas.

Hundertwasser je barevná architektura, která láká do Vídně nejen turisty, kteří se zajímají o architekturu. Nápady Friedensreicha Hunderwassera dokáží oslovit i celou řadu lajků. Můžete zde vidět celkem čtyři budovy postaveny podle návrhu Hundertwassera a to Hundertwasserhaus, Hundertwasser Village, Kunsthaus a čtvrtou a poslední budovou je teplárna Spittelau.