Rakousko a Zell am See




Láká vás Rakousko a Zell am See? Toto místo velice doporučuji a to proto, že jsem zde sama byla 2x a byla jsem skutečně velmi nadšená. Jde o klidné městečko, kde je nádherné jezero. Přesto, že jsem zde byla v zimě, tak tu bylo nádherně teplo. Užít si zde můžete jak cyklistiky, tak i turistiky.

Jde o dokonale vybavené středisko pro lyžování a snowboard. Přijeďte si na toto místo provětrat hlavu. Pojďte se nadýchat čistého alpského vzduchu a kochat nádherným okolí. Zell am See je jezero, po kterém se můžete projet v parníku a zažít tak neopakovatelné chvíle. Je to prostě nádhera.

Ve městě je spousta kaváren a restaurací a také obchůdků. Přesto se jedná o poměrně klidné a tiché místo. Oblast je jako stvořená k procházkám a jízdě na kole.

V zimě si tu ale nejvíce vychutnáte lyžování a snowboard, ale také lyžování na běžkách, které vřele doporučuji. Kaprun/Zell am See je skutečně velmi krásné městečko a i když je to skoro 10 let, co jsem zde byla naposledy, tak si to vybavuji jako dnes. Stála jsem před hotelem, jen tak ve svetru a bylo to v prosinci, nebyla mi zima, ale naopak, bylo mi teplo. Koukala jsem na hory přede mnou a ten pohled nikdy nezapomenu.

V Kaprunu je sedačková lanovka, která vás vyveze na vrcholky a odtud si můžete sjet dlouhé tratě v klidu, bez návalu turistů, kteří tu sice jsou, ale areál je tak velký, že se nebudete nikde s nikým tlačit. Jakmile si zalyžujete zde, už se vám nebude chtít jet nikam jinam.

Na Zell am See jsem potom zažila v létě výlet parníkem a i ten byl skutečně nádherný a nezapomenutelný. Líbilo se mi tu v létě i v zimě. Každá doba má zde své kouzlo. Co se týká sjezdového lyžování, tak si zde můžete užít 150 km dlouhých tratí. Určitě vám za sebe Kaprun doporučuji.