Plánujete dovolenou chvíli po Novém roce? Kde je teplo v únoru?




Že bývá teplo v únoru u kamen, o tom samozřejmě není pochyb, ale pokud bychom si chtěli užít teplo někde venku, je třeba za ním cestovat a rozhodně to bude o něco dál. Nejbližší možná místa, kde se v únoru ohřát je nejlépe navštívit letecky, kde je v únoru teplo?

Hans / Pixabay

Mezi taková místa, kam byste mohli v zimních měsících vyrazit je Egypt. Zde zimu nepociťují v žádném ročním období. Samozřejmě místním zde zima je, ale pro nás je únor v Egyptě naprosto ideální počasí na koupání a slunění se.

Další africkou zemí, kam se v zimě vydat, je Tunis a Džerba. V zimě se zde taktéž jisto jistě ohřejete i vykoupete. Sahara je místem, kde je v zimě teplo, ale pozor v noci, tu bývá dosti chladno, i když s našimi poměry se to určitě srovnávat nedá.

Moje vlastní zkušenost se zimní dovolenou je i Mallorca, která je jen kousek od naší země. Letecky necelé 2 hodiny a počasí bylo také velmi lákavé. Při teplotě 19´C, se sice nedalo koupat celý den, ale slunit a občas si zajít do moře se rozhodně dalo. Navíc cena, za jakou jsem se dostala do *** hotelu, s polopenzí byla naprosto úchvatná. Tato dovolená mě vyšla na 6 000 Kč, kdy jsem však letěla z Německa.

Mallorca byla velmi krásná, rozhodně i v zimě se tam funguje, hotely se navštěvují, obchody jsou otevřené, dá se cestovat a to klidně autobusem po tomto krásném ostrově a v tuhle roční dobu je zde opravdový klid a pohoda.

Možností kam vyrazit za teplem je mnoho, poraďte se v cestovní kanceláři o tom, kam by vás poslali a za jakou cenu. Zde jsem vyjmenovala pouze ty levnější varianty dovolené v zimě. Těch dražších je nespočet a dá se toho vybrat opravdu mnoho.

Mezi takové lukrativnější dovolené patří například Kuba, Thajsko, Brazílie, Bali…. a podobně. Tyto destinace jsou však nákladné a tak si je může dovolit jen málokdo.