Dovolená na lodi




Máte rádi vodu? Potom je dovolená na lodi přesně pro vás. Většina lidí si pod pojmem „dovolená na lodi“ představí spíše takovou oddychovou, neakční dovolenou. To je samozřejmě také možnost, ale pokud máte radši aktivní dovolenou, tak je dovolená na lodi také super volbou.

Lurens / Pixabay

Plavba na lodi, ale kde?

Pokud nemáte rádi moře, tak se nabízí ještě možnost plavby po řece, nebo třeba na přehradě. Plavba na moři v obrovské jachtě to by chtěl zažít snad každý. To by byla úplně pohádková dovolená, ale ta cena by už tak pohádková nebyla. Je však spusta levnějších alternativ a je nejvyšší čas se o to začít zajímat pokus chcete dobrou destinaci a za dobrou cenu. U plavby po řece je to spíše jednodenní záležitost, i když si na řece můžete také pronajmout loď, ale není to tak časté.

Nejlepší místa

Na trhu je široký výběr od klasik jako Středozemní moře, přes Karibik až po Severní moře. Plavit se můžete opravdu po celém světě. Je na Vás, co vyhledáváte spíše, jestli exotiku, odpočinkovou nebo poznávací dovolenou. Místo pobytu si rozhodně zvolte i podle okolí, protože se rozhodně minimálně jednou vyplatí podívat někam na souši a navštívit třeba nějakou památku nebo město. Ale styl a program Vaší dovolené si zvolte podle Vašich preferencí.

A cena?

Myslím si, že u většiny lidí bude právě cena ten největší problém. Na druhou stranu je podle mého názoru v nabídce obrovské množství dovolených, které se rozhodně do Vašeho rozpočtu vejdou. Ceny těchto dovolených se pohybují zhruba od 800ti Kč až po 100 000 Kč. Vlastně ta vyšší okrajová hranice je neomezená. Pokud máte dost peněz, můžete si klidně koupit dovolenou za 1 000 000 Kč. Ale tak je to snad u všeho.

Jak trávit čas na lodi

Na dovolenou se jezdí od toho, abyste si odpočinuli, a tak je to i s dovolenou na lodi. Je to určitý způsob relaxace, jen tak ležet na lodi, poslouchat vlny a opalovat se nebo si třeba číst knížku. Pro někoho je tohle ideální dovolená, ale někdo radši aktivní dovolenou. To není žádný problém. Přes noc můžete spát na lodi, ráno vstanete a přejedete ke břehu a můžete dále poznávat krásu země.

Což tak poznávací zájezd na lodi?

Dosud se tu však mluvilo spíše o pronajmutí lodi, ale co když mám radši poznávací zájezdy? Existují i poznávací zájezdy na lodi, kdy jste po skupině a jenom se řídíte programem. U tohoto jsou ovšem ceny skoro stejné, takže se vlastně jedná o podobné údaje.