Dovolená odděleně?




Dovolená by měla být nejpříjemnější část celého roku, avšak v poslední době se mnoho partnerů rozhodlo, že dovolenou nestráví společně, nýbrž každý zvlášť. Je to dobře anebo špatně?

Je rozdíl, zda jste spolu chvíli či dlouhou dobu

Samozřejmě, že je odlišné, když jde o mladý pár, který je spolu pár měsíců a rozhodnou se jet na dovolenou odděleně, než se o stejné věci rozhodnou lidé, kteří jsou spolu již několik let.

V případě, že jde o mladý pár, tak je to jednoznačně chyba, protože dovolená je čas, kdy úplně vybočíte z každodenního života a člověk se chová jinak. Říká se, že na dovolené máte možnost opravdu poznat toho druhého. Někdo také tvrdí, že na dovolené se váš vztah rozhodne.

Naopak, když se rozhodne starší pár, že pojednou na dovolenou odděleně, může to být zpestření. Protože tito lidé, kteří strávili spolu několik let, měli během nich také společné dovolené a někdy potřebují oddychnout si a dát si od sebe pauzu, aby si uvědomili, že život společně jim chybí.

Mladí, jeďte spolu

Mladý pár by měl být plný lásky a potřeby být s tím druhým, proto je rozhodnutí jet na dovolenou odděleně chyba. Čerstvý pár by měl dovolenou trávit společně, a i když každý má o dovolené trochu jinou představu. Je důležité, aby mezi sebou byli schopni udělat kompromis, aby se měli dobře oba dva.

Například když jeden chce trávit dovolenou aktivně a druhý pasivně, tak se dohodnete, že jeden den půjdete na výlet a druhý budete ležet u vody a podobně. Avšak v případě, že zjistíte, že máte odlišné názory, co se týče životního stylu, způsobu bydlení a podobně, ta také zjistíte, že se k sobě nehodíte, na což byste na dovolené odděleně nepřišli.

Dovolená neklapla, má to cenu dávat dohromady?

Často se stává, že se mladý pár na dovolené pohádá a pak přemýšlí o tom, zda má cenu slepovat vztah zpátky. Pravdou je, že zálež na tom, o jakou hádku šlo, do jaké míry vzrostla a jak se k tomu oba dva staví. Pravidlem je dobrá komunikace, proto by si i mladý pár měl mezi sebou povídat, protože někdy se rozejdou páry, které mají budoucnost.

Musíte si uvědomit, že strávit týden dovolené je opravdu jiný týden, než když jste doma. A proto je dovolená odděleně chyba, nepoznáte jaké to je, když jste spolu celý týden sami a navíc v cizím prostředí, což je úplně jiná situace.

Dovolená odděleně může být pro starší pár zpestření, avšak mladému páru to jen uškodí, protože přijdou o mnoho podstatného.